Studijsko putovanje u Ljubljanu

U sklopu projekta “ZadarZaDar”- Doživljajna pedagogija u prirodoslovnim predmetima za razvoj darovitih učenika, kojeg provodi OŠ Bartul Kašić na čelu s ravnateljicom Katicom Skukan, organizirano je studijsko putovanje u Centar za istraživanje i promicanje darovitosti Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani, u trajanju 8. – 10.11. 2017. g.

Opširnije

Matematika je eksplodirala?!?

Ove godine učiteljice matematike Anita Šimac, Vlatka Ignac, Natalija Zvelf, Jadranka Glavaš Nikolić, Maja Balat, Lucija Mariani i Ivana Šoše iz pet zadarskih osnovnih škola, odlučile su se pridružiti međunarodnom projektu pod nazivom Global Math Project koji je pokrenuo James Tanton iz USA.

Opširnije

Započeo projekt ProMikro

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih – IRIM, a uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja pokrenula je projekt ProMikro kojem je cilj uvođenje algoritamskoga načina razmišljanja i problemskoga pristupa u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala. Počela je edukacija učitelja naše škole, a uskoro će svi šestaši dobiti svoj primjerak micro:bita.

Opširnije