Dobitnici nagrade

Dobitnici smo nagradnog natječaja “Radimo s micro:bitom”

Dobitnici nagrade

5. prosinca 2017. godine otvoren je nagradni natječaj za sve škole koje sudjeluju u projektu ProMikro. Zadatak je bio napraviti „cool“ fotografiju ili kratki video koji pokazuje uporabu micro:bita u školi i na nastavi. Nagrada za dobitnike je Inventors Kit – komplet dodataka za pokuse s micro:bitom. Nagradu dobiva škola kako bi mentori i učenici radili još zanimljivije projekte s micro:bitom.

Na natječaj su se prijavili učenici sedmih razreda naše škole. Zadnji sat informatike u prvom polugodištu osmislili su kako će prezentirati korištenje micro:bita te su snimili video. Učiteljica Vlatka Ignac ga je nominirala. Za vrijeme praznika dobila je informaciju da je jedan od nagrađenih videa i njihov. Do početka prvog polugodišta stigla je nagrada koju su učenici odmah isprobali. U nastavku pročitajte i pogledajte što su napravili da bi osvojili nagradu.

Kreativni grad

Cilj nam je bio napraviti grad po kojem će mBot ići te stati kad na semaforu bude crveno. Moj posao bio je isprogramirati micro:bit i spojiti ga na sklop na kojem su bile žaruljice u bojama semafora, a micro:bit ih je pokretao tako da je izgledao kao semafor. To mi je bio pravi izazov zato što nikad prije nisam radio sa sklopovima. Iznenadio sam se, na kraju smo odnijeli nagradu – rekao nam je Josip Kocman.

Ja sam bila zadužena za izgradnju malog gradića. Po ulicama našega grada vozio se mBot kojeg su Josip i Vito isprogramirali. Taj sat smo se samo igrali i uživali. Kao mala obožavala sam se igrati legićima. Taj sat mi se svidio jer sam se prisjetila ranih vrtićkih dana – ispričala nam je Korina Vulić.

Josip i ja smo morali isprogramirati mBota. Isprva je bilo dosta teško, ali kada smo se prisjetili nekih radova, tada smo dobili ideju. Počeli smo s laganim programima te smo svako malo isprobavali može li naš mBot proći cijeli krug oko gradića, stati na crveno. Nakon toga nam je bilo sve lakše i lakše. Najteže je bilo uskladiti mBot sa semaforom, ali smo na kraju uspjeli – kaže Vito Korolija.

Ostali su nam rekli da su izrađivali božićne ukrase na micro:bitu, razne pahuljice za BitBot grad. Svi su bili angažirani.

Čestitamo im na ovom uspjehu, nagrada je došla u prave ruke!

Pripremila: Chiara Ćustić, 7. razred

Foto i video: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: