Nacionalni projekt E-medica i u našoj školi

Projekt E-medica po prvi put provodi se u našoj školi

Nacionalni projekt E-medica i u našoj školi

Medicinska škola „Ante Kuzmanića“ iz Zadra pokrenula je 2005. godine ovaj nacionalni projekt, uz direktnu podršku svih ravnatelja hrvatskih zdravstvenih škola. Iako se radi o učenicima srednjih škola, ove godine ponuđeno je našoj školi da sudjeluje u projektu. Sudjelovat će učenici drugih razreda na temu – Prevencija oralnog zdravlja.

Tri koraka projekta

Program rada sastoji se od tri koraka. Prvi korak je realiziran već 7. studenoga 2017. godine. Toga dana naše učionice posjetile su Sonja Šare, dipl. ms – nastavnica zdravstvene njege pri Medicinskoj školi u Zadru i njezine dvije učenice, Katarina Martinović i Valentina Selihar. Zadatak prvog dijela bio je „snimanje“ stanja zubiju u naših mališana. Gospođa Sonja i njezine učenice vrlo su strpljivo i smireno pogledale u ta mala usta i utvrdile ima li karijesa, je li plak tvrdi ili meki, zanimalo ih je koliko puta dnevno učenici peru zube, kada su zadnji put bili kod zubara…

Sljedeći korak bit će u prosincu i siječnju, ponovo će nas gosti posjetiti i vidjeti je li došlo do kakvih promjena u usnoj šupljini.

U trećem koraku biti će edukacija za učenike, izrada slikovnice i sličnih prigodnih materijala, a sve na temu oralnog zdravlja.

Rezultati ovog projekta bit će realizirani na danima E-medice u ožujku 2018. godine. Nositeljica projekta je Višnja Vuko, prof. biologije.

Veselimo se ponovnom susretu i želimo da ih bude što više!

Pripremila: učiteljica Elza Nadarević Baričić

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: