Započeo projekt ProMikro

Edukacija učitelja o načinima uporabe mikroračunala u nastavi

Započeo projekt ProMikro

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih – IRIM, a uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja pokrenula je projekt ProMikro kojemu je cilj uvođenje algoritamskoga načina razmišljanja i problemskoga pristupa u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala.

Glavna aktivnost edukacija je učitelja različitih struka o načinima uporabe mikroračunala u nastavi svih predmeta, primjerice u Matematici, Prirodi, Tehničkoj kulturi, Informatici, Glazbenoj kulturi, Tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi, uz posebni naglasak na razvoj digitalne pismenosti i kreativnosti u djece, a zatim je planirano opremanje svih učenika 6. razreda osnovnih škola mikroračunalima te obrazovnim sadržajima za njihovu uporabu. Mikroračunala će biti u vlasništvu škola, koje će ih posuđivati učenicima na razdoblje od godinu dana, odnosno tijekom pohađanja 6. razreda. Uz edukaciju, svim učiteljima osiguravaju se micro:bit računala na trajno korištenje.

 

Učiteljica informatike nas je obavijestila da je edukacija učitelja već počela. Učiteljice naše škole (Natalija Zvelf, Dušanka Dujić, Vlatka Ignac, Marijana Gladović i Ivana Bencun) jedva čekaju da nam prenesu što su naučile jer uskoro će i učenici šestih razreda dobiti svoj primjerak.  Mi koji pohađamo izbornu nastavu informatike već smo upoznali ta mala računala koja je vrlo lako programirati. Pogledajte u videu bananu koja svira uz pomoć micro:bita!

Pripremio: Antonio Grozdanić, 6.razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: