VIJESTI

Praščić Babe

U okrugu škole, točnije iza škole u tzv. šumici, uočen praščić koji je “ničiji”

Praščić Babe

Već prvih dana nastave, mi učitelji, uočili smo iza škole, u tzv. šumici, malo prase. Mislili smo da je nekome pobjegao (iz susjedstva?), no ispalo je da je “ničiji”.

Šok i nevjerica

Učiteljica Lana Kulišić jedno je jutro parkirala iza škole i put joj je prepriječilo malo prase. Nije mogla doći sebi od šoka. Otkud praščić u (skoro) centru grada, jednom kvartu vrlo blizu gradske jezgre? Mislila je i da joj se pričinja. No, ispostavilo se da su i mnogi drugi vidjeli praščića. Nije se pričinio. Neki su ga nazvali Babe.

Točka pod razno

Priča je došla i do sjednice Učiteljskog vijeća 20. rujna 2018. Praščić je dobio mjesto pod točkom razno. Ravnateljica je uputila nazočne da prijave svako kretanje praščića da bi mogla dalje djelovati. Upozorila je i policiju, veterinare, lovce, no mnogi su “oprali ruke” govoreći da to nije u njihovoj ovlasti. Vlasniku nikako ući u trag.

Učiteljica Mejra Uglešić rekla je da ga viđa gotovo svaki dan jer parkira automobil iza škole i ulazi sa stražnje strane te da ga nije vidjela par dana pa joj je gotovo “pofalio”. Neki učitelji na sjednici predlagali su nekakve radnje pred Božić, a bilo je i drugih zanimljivih prijedloga; da postane školski kućni ljubimac. No, sve u svemu, ako ga vidite, prijavite. Možda je i prase čulo što mu se sprema pa se zadnja dva dana ne pojavljuje.

 

Pripremila: Ana Lisica, prof.

Foto: Mejra Uglešić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: