AKTIVNOSTI

U zagrljaju moje mame

U Godini majčinstva objavljen zbornik učeničkih radova, a među njima i rad naše učenice Eme Skroče

U zagrljaju moje mame

Učenica naše škole Ema Skroče koja sada ide u 6. razred svojim je literarnim radom prošle školske godine konkurirala na natječaju na temu U zagrljaju moje mame koju je organizirala Splitsko-makarska nadbiskupija kao pripravu za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji. Emina mentorica je vjeroučiteljica Ljiljana Elek.

Popričali smo s Emom Skroče, sada učenicom 6. d razreda.

Vjeroučiteljica je zadala zadatak napisati pjesmu ili sastav na temu U zagrljaju moje mame. Odlučila sam napisati pjesmu jer više volim pisati pjesme nego priče. Nisam mami ništa htjela o tome reći, željela sam je iznenaditi. Pjesma je izašla iz moje duše. Jako sam se iznenadila kada sam čula da je pjesma ušla u zbornik i da ću putovati u Split na predstavljanje. I mama je bila iznenađena i sretna – kaže simpatična Ema.

Inače Ema, kao i ostatak njezinog bivšeg 4.c razreda, ima već neka iskustva u pisanju. Prošle školske godine “objavili” su svoj Razredni list; pun pjesmica, priča, viceva, zagonetki, ispunjaljki, križaljki…

11. rujna u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu okupilo se oko 700 uzvanika. Rad učenice naše škole jedini je iz Zadarske nadbiskupije, svi ostali su iz Nadbiskupije domaćina i nešto radova iz dijaspore.

Nisam očekivala toliko ljudi i takvu organizaciju, oduševila sam se. Na jednom zidu bili su izloženi svi likovni i literarni radovi, a promociju zbornika uveličala je svojom pjesmom i jedna klapa. Bilo je jako lijepo i svečano – dodaje Ema.

Vjeroučiteljica Ljiljana Elek rekla nam je da je na natječaj poslala 6 radova od mnogih jer je odaziv u školi bio stvarno velik. Dva su rada trećaša i četiri rada učenika petih razreda. Teme su bile šarolike, vezane uz majčinstvo. Iznenadila se jer je Emina pjesma jedina odabrana iz Zadarske nadbiskupije. Volim motivirati učenike, a i ovogodišnja tema jako je zahvalna – kaže vjeroučiteljica Ljiljana.

Ema nam je još dodala da je za taj njen uspjeh zaslužna vjeroučiteljica Ljiljana Elek koja ju je potakla i njezina mama što je takva kakva je.

Ema je dala pjesmi naslov Oči moje majke, a u zborniku je uvrštena bez naslova u jednu od kategorija.

Želimo joj uspjeh i dalje!

  *

Moja majka ima ruke mile,

da nježnije nikad nisu bile.

Moja majka ima drage oči,

sve opazi i usred noći.

A majčini instinkti uvijek su pravi,

zauvijek mladi i nikad stari.

Njezin zagrljaj je topao i blag,

uvijek mio i drag.

I zato ja ovo govorim,

jer tebe, majko, zauvijek volim.

 *

Ema i njezina obitelj iskoristili su njezin uspjeh za šetnju Splitom

Pripremila: Marta Viduka 7. razred

Foto: Bartulin i Ema Skroče

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: