Učionica na otvorenom

Projekt „Za naš ljepši kvart“ pokrenuo je McDonald’s u Hrvatskoj 2014. godine

Učionica na otvorenom

Učenici naše škole prirodu i društvo, hrvatski jezik, matematiku i povijest, ali i sve ostale predmete moći će odsada slušati u učionici na otvorenom. Zahvaljujući vrijednoj donaciji u sklopu projekta “Za ljepši kvart” dobili smo drvenu ploču i klupe koje su postavljene u stražnjem dvorištu škole.

Učionice na otvorenom novi su koncept nastave realiziran u sklopu četvrtog izdanja društveno odgovornog projekta „Za naš ljepši kvart“ koji je osmišljen da najmlađim članovima zajednice pruži mogućnost učenja u zanimljivom, poticajnom i zdravom okruženju. Učionica za nastavu na otvorenom prvog dana jeseni dočekala je učenike Zagreba, Siska, Karlovca, Varaždina, Šibenika, Varaždina, Pule i Splita, a zatim su otvorene i učionice u Velikoj Gorici, Osijeku, Kastvu i Zadru. U Zadru je upravo naša škola izabrana i opremljena.

Nakon što je u suradnji s predstavnicima lokalnih vlasti pronađeno nekoliko potencijalnih lokacija za izgradnju učionica na otvorenom, o konačnoj lokaciji odlučivali su sami građani i to glasanjem putem društvenih mreža. Naši nastavnici su se potrudili te zajedničkim snagama i organizacijom putem društvenih mreža postigli da naša škola ima najveći broj glasova. Težimo tome da budemo moderna škola sa suvremenom opremom i jako smo sretni zbog učionice na otvorenom, odnosno i ovakvog tipa rada koji mogu koristiti svi razredi. Tako će djeca doživjeti ležerniji tip nastave na svježem zraku, okruženi prirodom.

Zahvaljujem na odabiru. Učenici su presretni i jedva čekaju ljepše vrijema da se ondje održi nastava – rekla nam je ravnateljica Katica Skukan.

Naša učionica zbog kišovitog vremena još nije “otvorena”, klupe su prazne, ali nadamo se da će na proljeće biti pune đaka.

Pripremio: Lovre Šoša, 6. razred

 

Foto: Bartulin

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: