PROJEKTI

Svečano otvaranje školske knjižnice

U sklopu projekta INovA@skole obnovljena i otvorena školska knjižnica

Svečano otvaranje školske knjižnice

Na samom kraju ožujka svečano je otvorena obnovljena knjižnica naše škole. Otvaranju su prisustvovali partneri projekta; predstavni Grada i ostalih škola partnera. Program su s učenicima pripremile učiteljice Elza Nadarević Baričić i Nives Knežević.

U sklopu projektaINovA@skole uređena je školska knjižnica. Učenici su dobili svoj kutak u kojem mogu čitati, razgovarati, nešto proučavati, istraživati. Knjižnica je opremljena računalima, knjigama, slikovnicama… Najviše se sviđa malenima jer crveni taburei i šareni tepih podsjećaju na prostor za igru i opuštanje.

U programu svečanog otvaranja sudjelovali su učenici: Leticia Maltež koja je otpjevala himnu i pjesmu Život nije siv,  Paula Kalcina pjevala je Zagrli me sad, predstavila se i muška školska klapa Bartulići te učenik Domagoj Perica sa svojim monologom Bakina kapa. Program su vodili učenici Antea Knežević i Grgo Dominik Anzulović.

O projektu, njegovoj važnosti i realizaciji govorila je voditeljica projekta Vera Šušić, a prisutnima se obratio i pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo, Joso Nekić, kao i ravnateljica škole. Pozdravili su prisutne i govorili o važnosti školske knjižnice kao srca škole. Ravnateljica je ujedno i otvorila izložbu slika koje ukrašavaju knjižnicu i oživljavaju dječje priče. Naslikala ih je učiteljica Ana Knežević koja je u našoj školi zaposlena kao pomoćnik u nastavi. Oslikala je i prostor razredne nastave. Ravnateljica je prisutne pozvala na izložbu i domjenak.

Svečanom otvaranju prisustvovali su brojni gosti te mediji. Bartulovci sada imaju novu školsku knjižnicu, ugodniji kutak u svojoj školi.

Pripremio: Lovre Šoša, 7. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: