CUC 2017.: Učiteljice naše škole predstavile StoryInventor

CUC 2017.

Učiteljice naše škole predstavile StoryInventor

U Dubrovniku se od 7. do 10. studenoga održala CARNetova korisnička konferencija CUC 2017. – najveća konferencija o obrazovanju u Republici Hrvatskoj. Gotovo 1 100 sudionika, od čega 650 učitelja, pratilo je CARNetovu konferenciju koja se ove godine održala pod nazivom “Povezani znanjem (… 25 godina)“. Našu školu i StoryInventor (izlazni proizvod Erasmus projekta Flip&Movie) interaktivnim izlaganjem predstavile su učiteljice Lana Kulišić i Vlatka Ignac.

Prepričale su nam svoje dojmove.

Vlatka Ignac:

Prvi put sam sudjelovala na Carnetovoj konferenciji i oduševljena sam svime; organizacijom, predavanjima, radionicama, društvenim događanjima… Prvi dan smo bile pomalo nervozne jer smo morale dostojno predstaviti StoryInventor. StoryInventor je aplikacija u obliku edukativne igre, nastala kao poticaj kreativnom i stvaralačkom pisanju u sklopu Erasmus+ projekta. Za one koji ne znaju, mogu je pronaći na web stranici storyinventor.eu

Nakon izlaganja dobile smo izvrsne reakcije. Prvenstveno jer nije uobičajeno da jedna škola i njeni djelatnici u potpunosti sami osmisle i realiziraju tako nešto. Bilo je lijepo slušati takve pohvale. Skoro pa smo  se umislile 🙂

Ostatak vremena provele smo na predavanjima i radionicima. Program je bio sadržajan i koristan. Ja sam sudjelovala u radionicama Arduino i micro:bit u nastavi informatike, Touch Develop, Primjena 3D olovaka u nastavi. Postojao je i sponzorski kutak gdje smo mogli vidjeti i isprobati najnoviju tehnologiju koju možemo koristiti u svojoj nastavi i izvannastavnim aktivnostima. Nadam se da će naša škola u idućoj fazi ući u projekt e-Škole i da će dalje ulagati u suvremenu opremu. Moramo ići u korak s vremenom jer naši učenici i njihovi roditelji to od nas očekuju.

Nažalost, nismo imale puno vremena za istraživanje Dubrovnika, ali i to smo uspjele ugurati u raspored i „napuniti baterije“ za ostatak školske godine. Puno je projekata pred nama.

Lana Kulišić:

Carnet-ovoj konferenciji prisustvovala sam u ulozi izlagača i sudionika. Iz oba kuta gledanja me jednako oduševila. Konferenciju pohađa jako velik broj sudionika što zahtijeva iznimnu organizaciju. Ponuđene su brojne radionice i interaktivna izlaganja pa  je ponekad bilo teško odlučiti se što izabrati. Sudionici konferencije pripadaju raznim predmetnim područjima, ali ono što ih svakako povezuje je tehnologija i digitalni alati koje koriste u svojoj svakodnevnoj nastavi. Konferencija mi je tako još jednom potvrdila da se današnja nastava ne može odvojiti od tehnologije koju današnji učenici svakodnevno koriste i drže je zanimljivom. Naposljetku, uvijek je poticajno i inspirativno podijeliti iskustva s kolegama u nastavi jer uvijek uistinu naučimo jedan od drugih.

Pripremila: Marta Vrkić, 6. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: