Postali smo eTwinning škola!

Prvi puta u povijesti eTwinninga – najvećeg portala škola Europe, naša škola dobila je ogromno priznanje 

Postali smo eTwinning škola!

Osnovna Škola Bartula Kašića Zadar na čelu s našom ravnateljicom škole, dobila je dvogodišnje Europsko priznanje –  Europsku oznaku da smo eTwinning škola.

Cijela škola i njezini djelatnici te učenici koji marljivo već 10 godina sudjeluju u više od 50 eTwinning projekata, prepoznata je kao škola koja izuzetno uspješno radi na eTwinning projektima. Do sad smo nagrađeni s 48 Europskih nagrada izvrsnosti te je naša škola prva u Zadru koja je odradila Comenius  i Erasmus + KA2 projekt.

Zahtjevni kriteriji

Mi smo jedna od 1211 škola  u Europi (od gotovo njih 200 tisuća) koja je udovoljila svim brojnim traženim mjerilima i kriterijima da bismo se natjecali i postali eTwinning škola: provodimo sve Odredbe i Zakone internetske zaštite podataka učenika, imamo znatnan tim učitelja koji su marljivo radili i na Erasmus+ KA2 projektu, trenutno sudjelujemo s učenicima nižih razreda na 3 aktivna eTwinning Projekta u Matičnoj školi i PŠ Žerava, imamo brojne radionice i pomoć pri prevenciji nasilja u školi, sudjelovali smo u domaćim i stranim konferencijama i seminarima prikazavši naše primjere dobre prakse. Učenici i aktivni učitelji bit će uskoro nagrađeni od strane Agencije za mobilnost i EU prigodnim poklonima.

eTwinning School label (oznaka eTwinning Škola) vrijedi za 2018. i 2019. godinu.

Obavili smo kratki razgovor s Kristinom Pešut, jednom od najzaslužnijih učiteljica za dobivanje ove nagrade:

  • Koliko je škola u Hrvatskoj dobilo oznaku eTwinning škola?

U Republici Hrvatskoj je 40 odgojno – obrazovnih ustanova dobilo ovo lijepo priznanje ( 27 osnovnih škola, 3 vrtića i 10 srednjih škola), a u našoj županiji smo jedini. Obradovala me čestitka pomoćnice ministrice Lidije Kralj kao i kolega iz drugih europskih zemalja, dobitnika ovog priznanja.

 

  • Odakle vam motivacija za eTwinning projekte?

Prvenstveno su motivacija djeca i rad  s njima. Kroz projekte možemo djetetu pružiti mogućnost da pokaže svoju kreativnost i znanje te ga učiti aktivnim u sudjelovanju u razrednoj, školskoj, regionalnoj pa i na državnoj razini.

 

  •      Koliko tjedno vremena izdvajate za eTwinning?

Jako puno vremena iziskuje priprema za projektne aktivnosti, priprema plana i radionica. Otprilike je to 4 sata tjedno.

 

  • Kako pronalazite eTwinning projekte?

Etwinning projekte pronalazim na platformi eTwinninga kao i na stranicama Udruge učitelja Zvono.

 

  • Kakvi su dojmovi vaših učenika?

Učenici rado sudjeluju u projektnim aktivnostima. Motivirani su i vrlo angažirani.

 

Zamolili smo i učenike koje su do sada sudjelovali u eTwinning projektima da nam prenesu svoje dojmove. Svi su napisali da im se sviđa sudjelovati u eTwinning projektima, da ih sudjelovanje čini sretnima te da se vesele novim projektima.

Aurora Paleka nam je napisala da joj se najviše svidjelo kada su crtali, Anđela Jurlina i Mia Utković istaknule su da im se sviđa zajedništvo, a Saru Poljak najviše je oduševilo što su izmislili pjesmu za 100. dan škole.

Čestitamo svim zaslužnim učiteljima i učenicima na ovoj vrijednoj nagradi i potvrdi njihova truda i znanja.

Pripremili: učiteljica Ksenija Vidmar Ninčević,

Lovre Šoša i Josip Kostović, 6. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: