VIJESTI

Snježni dan nakon dugih 6 godina

Polarni zrak stigao u Dalmaciju, u Zadru pao snijeg

Snježni dan nakon dugih 6 godina

U gradu Zadru dogodilo se nešto jako neobično. Pao je snijeg! Dočekali smo ga s veseljem koje je trajalo kratko, jadan jedini dan. U Zadru je snijeg zadnji put pao 2012. godine. 

Snijeg su učenici naše škole dočekali s uzbuđenjem, neopisivom srećom i nevjericom. Mnogi meteorolozi su najavljivali da će pasti snijeg, ali nije pao neko vrijeme pa su Zadrani počeli sumnjati. Čudo se ipak dogodilo 1. ožujka, u Zadru je pao snijeg.

Mokri u obje smjene

Snijeg je počeo padati od jutra. Učenici jutarnje smjene jedva su čekali da zazvoni posljednje zvono. Kada je zazvonilo, jurnuli su na ono malo snijega, gurali se tko će prvi izaći. To bi svim učenicim iz unutrašnjosti bilo čudno, ali mi smo snijega jednostavno željni. Svi učenici su se grudali i nije bilo učenika koji nije bio mokar.

Učenici popodnevne smjene su se prije početka nastave grudali toliko da ni tamo nije bilo čiste i suhe osobe. Mnogi učenici su pametno postupili tako što su se izuli i stavili tenisice i čarape u učionicu na radijator da se osuše. Nismo, mi učenici, ni spremni na ove uvjete pa je bilo i neprikladne obuće.  Tzv. buce u Zadru nisu ni potrebne. Problem mnogih učenika u obje smjene bio je taj što nisu imali ni rukavice pa su im se ruke smrzavale. No, unatoč tome ne bismo mijenjali ovaj dan ni za što. Svi smo odlučili izaći van na snijeg i zabavljati se s prijateljima. Bio je to dan za pamćenje, jedan jedini. Sutradan je kiša sve otopila i sve je opet bilo kao prije.

Školski vrt iz objektiva učiteljice Damire 

Proveselili su se i zadrugari

Pripremio: Lovre Šoša, 6. razred

Foto: Bartulin, Damira Čulina i Dušanka Dujić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: