VIJESTI

Dan ružičastih majica

Prvi put obilježili smo Dan ružičastih majica u našoj školi

Dan ružičastih majica

U srijedu, 28. veljače 2018. godine prvi put u našoj školi obilježili smo Dan ružičastih majica, Dan prevencije vršnjačkog nasilja.

Dan ružičastih majica je nacionalni program prevencije vršnjačkog nasilja. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u školi Nova Scotia u Kanadi 2007. godine. Učenik je u školu došao u ružičastoj majici u znak podrške majci oboljeloj od raka te zbog toga bio žrtva vršnjačkog nasilja. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski prijatelji, postale su prepoznatljiv simbol inicijative i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice od Ujedinjenih naroda. U veljači 2014. godine po prvi put je Dan ružičastih majica obilježen u Republici Hrvatskoj.

Gotovo svi učenici naše škole podržali su inicijativu tako što su obukli ružičaste majice, izradili prigodne plakate i materijale i uključili se u radionice.

Svidjelo nam se što smo svi bili jedinstveni. Shvatili smo da o nasilju, fizičkom ili verbalnom, ne treba šutjeti i da trebamo pomoći žrtvama nasilja.

Pripremile: Donata Mikulić i Lana Aurora Vukić, 6. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: