AKTIVNOSTIVIJESTI

Jačanje STEM vještina u osnovnim školama u Zadarskoj županiji – STEM County“ 

Projekt Jačanje STEM vještina u osnovnim školama u Zadarskoj županiji – STEM County

Jačanje STEM vještina u osnovnim školama u Zadarskoj županiji – STEM County 

U našoj školi provodi se  projekt „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama u Zadarskoj županiji – STEM County“ Nositelj projekta je Grad Zadar zajedno s partnerima Zadarskom županijom, Sveučilištem u Zadru, Ustanovom za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske Županije INOVAcija i Muzej Vitenfabrikken iz Kraljevine Norveške. Ukupna vrijednosti projekta „STEM-COUNTY“ iznosi 7.277.534,30 kuna (966.407,85 eura). Osim naše škole u ovom projektu sudjeluju i druge škole iz naše županije: OŠ Stanovi, OŠ Krune Krstića, OŠ Petra Preradovića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Šime Budinića, OŠ Bartula Kašića, OŠ Voštarnica i OŠ Zadarski otoci, OŠ Zemunik, OŠ Jurja Dalmatinca Pag, OŠ Vladimir Nazor Neviđane, OŠ Franka Lisice Polača i OŠ Biograd na moru.

Osnovni cilj ovog projekta je poboljšati STEAM vještine kako učenika tako i učitelja. U našoj školi u  projektne aktivnosti su se uključili slijedeći nastavni predmeti: fizika, kemija, biologija, informatika i geografija

Tijekom projekta potrebno je održati 14 sati edukacije i radionica za učenike. U našoj školi provode se radionice za učenike prvih razreda (1.c,d i e) Radionice iz geografije u sklopu ovog projekta provode učitelji Ivana Maruna i Dinko Marin.

%d blogeri kao ovaj: