Vukovar – terenska puna dojmova

Učenici osmih razreda posjetili Vukovar

Vukovar – terenska puna dojmova

Učenici osmih razreda naše škole s profesorima Natalijom Zvelf, Boženom Mišić, Jolidom Klarić, Snježanom Šanko, Anitom Dukić i Stipom Mitrovićem sudjelovali su na terenskoj nastavi „Posjet Vukovaru“.

Učenici su krenuli rano ujutro jer ih je čekala duga vožnja do Grada Heroja. Putem je bilo veselo, pratilo ih je lijepo vrijeme, vožnja je, kažu, bila ugodna.

U Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar stigli su za vrijeme ručka. Nakon ručka imali su dva predavanja: Domovinski rat i bitka za Vukovar. Doznali su puno toga o Domovinskom ratu i padu Vukovara od ljudi koji su tome bili svjedoci.

Poslije predavanja slobodno vrijeme iskoristili su za plovidbu Dunavom i razgledavanje grada. Plesna večer bila je organizirana na brodu što je sve iznenadilo; bilo im je odlično, isplesali su se i uživali. U hostelu je opet bilo veselo. Iako je dan bio naporan, teško je bilo zaspati.

Drugi dan boravka u Vukovaru učenici su posjetili memorijalne lokacije: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put – Put spasa, Mjesto sjećanja – Vukovarsku bolnicu, Memorijalno groblje žrtava  Domovinskog rata, Spomen dom Ovčaru, masovnu grobnicu na Ovčari, Velepromet, Borovo Commerce te franjevački samostan i crkvu sv. Filip i Jakova. Na svakom mjestu bilo je, kažu, posebno dojmljivo i dirljivo. Nakon obilaska memorijalnih mjesta učenici su sudjelovali u Školi mira i Kvizu znanja te osvojili prvo mjesto. Naši učenici time su pokazali da su pažljivo slušali, ali i da dosta znaju o našem Gradu Heroju.

Pripremio: Antonio Grozdanić, 7. razred

Foto: Natalija Zvelf i Jolida Klarić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: