VIJESTI

Talijani na Festivalu znanosti

Učenici naše škole koji pohađaju talijanski jezik sudjelovali su u radionici u okviru Festivala znanosti

Talijani na Festivalu znanosti

Radionicu “Cappuccetto verde / Cappuccetto giallo” (Zelenkapica / Žutokapica) zajedno su vodile učiteljica talijanskog jezika Doris Kožul Car i učiteljica likovne kulture Emina Mijatović. Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti bila je Boje pa su učiteljice odlučile približiti učenicima boje preko priča.

Kapica nije samo crvena

Učenici su se upoznali s talijanskom piscem Brunom Munarijem koji je temu standardne Crvenkapice obradio na drugačiji način – kroz boje. Učenici su obradili dvije priče istog autora – Zelenkapica i Žutokapica. U radionici su sudjelovali i prijatelji učenika koji su izrazili želju naučiti nešto novo. Tako su učenici imali goste. Upoznali su se s tonovima plave boje te nazivima na talijanskom jeziku. Radionica je zaključena izradom plakata – Zara in blu (Zadar u plavom). Učenici četvrtih razreda predstavili su se svojom izložbom “Abecedario dei colori” (Abeceda boja).

Šareno i subotom

U subotu su u radionici sudjelovali i učenici koji pohađaju talijanski jezik po modelu C.  Učenici u skupini od 1. do 4. razreda  upoznali su preko filma priču o  Zelenkapici. Radionica o bojama im se je jako svidjela, utvrdili su svoje znanje o bojama, a i naučili nešto novo.

Pripremila: Kiara Lemezina, 6. razred

 

Foto: Doris Kožul Car

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: