AKTIVNOSTIVIJESTI

OSMAŠI PRVACI

Članovi Dizačkog kluba Zadar, naše osmašice i osmaš državni su prvaci u Olimpijskom dizanju utega

ZLATNI OSMAŠI

Učenice Iva Kurta, Tonka Pokrajac i Elizabeta Radas intervjuirale su učenice Lejlu Lidjan, Riu Longin, Anu Zubović te učenika Josu Šikića iz 8. f  koji su bili prvaci na natjecanju u dizanju utega koje se odvilo 14. travnja 2024. u ženskoj kategoriji i 13. travnja 2024. u muškoj kategoriji.

Lejla Lidjan osvojila je dvije zlatne i jednu srebrnu medalju. U disciplini ,,trzaj” podigla je 45 kilograma, a u disciplini ,,izbačaj” čak 55 kilograma.

Ana Zubović osvojila je tri brončane medalje. U disciplini ,,trzaj” uspjela je podići 38 kilograma, a u disciplini ,,izbačaj” 50 kilograma.

Ria Longin osvojila je jedno zlato i dva srebra. U disciplini ,,izbačaj” podigla je 55 kilograma, a u disciplini ,,trzaj” 40 kilograma.

Učenice su se natjecale u kategoriji do 55 kilograma.

Učenik Joso Šikić osvojio je čak tri zlatne medalje. U disciplini ,,trzaj” podigao je 58 kilograma, a u disciplini ,,izbačaj” čak 70 kilograma.

Svi oni treniraju u Dizačkom klubu Zadar koji je osnovan 1.10.2022. Treniraju 5 – 6 dana u tjednu po dva do tri sata u dvorani Ironman gym na Bokanjcu. Trener se zove Venci Longin.

Prije ovog uspješnog natjecanja bili su Juniori, a nakon natjecanja postali su Seniori.

Dizanje utega je olimpijski sport koji baš i nije popularan u Zadru.

Ana i Ria u početku su trenirale CrossFit u Ironman dvorani pa su se nakon nekog vremena odlučile upisati na dizanje utega. Lejla je primijetila da svi idu u tu dvoranu pa je odlučila ostati. Na kraju se i ona odlučila upisati na dizanje utega.

Svi imaju velike ciljeve za koje vjeruju da će ih postići. Žele otići na Europsko prvenstvo i ući u reprezentaciju. Iduće natjecanje je u Vukovaru 4. svibnja i očekuju što bolje rezultate. Već ih je zvalo puno portala i bili su na televiziji.

Nadamo se da će nastaviti postizati tako dobre rezultate.

Tekst napisale: Elizabeta Radas, Iva Kurta i Tonka Pokrajac (6.f razred)

%d blogeri kao ovaj: