PREPORUKE

Preporuka djela Čudnovata istina

Učenik Dario Ljubičić preporučuje knjigu Čudnovata istina

Čudnovata istina

Prije ljetnih praznika, učiteljica hrvatskog jezika zadala nam je ljetnu zadaću – pročitati tri književna djela. Jedna od triju knjiga koje sam pročitao bila je Čudnovata istina, Zlatka Krilića.

 

Roman  mi  se odmah od početka svidio. Glavni lik je dječak Zlatko Krilić koji je ostao nepokretan nakon prometne nesreće. Pisac piše, dakle, o sebi. Pratimo ga kao dječaka u čijem se životu isprepliću stvarnost i elementi fantastike. Svaki trenutak je lijepo opisan s puno detalja koji pridonose napetom ugođaju. Mogu zamisliti bilo koju scenu. Pisac nas cijelo vrijeme drži u neizvjesnosti i ne možemo naslutiti kraj priče.

Svidjelo mi se to što sam u svakom trenutku čitanja osjećao emocije pojedinog lika. Roman me podsjetio kako djetinjstvo ponekad može biti teško, ali ujedno i zanimljivo. Roditelji ponekad ne razumiju djecu, što ovaj roman vjerno pokazuje. Djeca mogu najbolje shvatiti ovakvo djelo zato jer govori o skrivenim tajnama djetinjstva. Najviše od svega svidjelo mi se dječakovo pozitivno razmišljanje o životu i njegova snaga da ne odustane, unatoč teškoj situaciji u kojoj se našao.

Dječak Zlatko je simbol volje, želje za boljim i zato vam ja preporučujem ovaj roman!

Pripremio: Dario Ljubičić, 6.razred

Foto: Bartulin i internet

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: