Novigradsko proljeće 2018.

Učenice i učiteljice naše škole na još jednom Novigradskom proljeću

Novigradsko proljeće 2018.

Učenice naše skole – Ecija Tudorović, Marcela Nekić i Eva Knežević sedam dana provele su, kažu, u „raju na zemlji“. Od 7. do 14. travnja bile su po drugi put dio Škole stvaralaštva Novigradsko proljeće koje se održalo u Novigradu u Istri. Pratile su ih i ove godine učiteljice Elza Nadarević Baričić i Ana Lisica. Prenijeli su nam nezaboravne doživljaje i stečena iskustva.

Što je to uopće Novigradsko proljeće i kako ste uspjeli upasti?

Novigradsko proljeće je škola za posebne učenike, ha, ha, nadarene. Broji dvadeset radionica poput Plesne, Pjevačke, Filmske, Scenske, Keramičarske, Skladateljske, Radijske, Videodokumentarne… Sedam dana idemo na odabranu radionicu i stječemo različita iskustva u odredenom području. Mnogo se učenika prijavi, ali samo četvrtina, a možda i manje prođe. Potrebno je imati zahvalnice i bodove na područjima umjetnosti, izvanškolskih aktivnosti – kaže Marcela.

Na kojim radionicama ste vi sudjelovale i kakva je ondje atmosfera?

Ja sam bila u Scenskoj radionici gdje smo glumili, pjevali, plesali, skakali, plakali… Uživali smo svi. Stekla sam puno novih prijatelja. Na Novigradsko proljeće idu učenici slični meni, koji imaju slična razmišljanja i poglede na puno stvari, tako da smo se svi zbližili i stalno družili. Atmosfera ne može biti opuštenija. Neki leže na podu, drugi plešu i pjevaju po hodnicima dok treći kostimirani lutaju i nasmijavaju sve oko sebe – Ecija se sa smješkom prisjeća.

Uhhh… odakle krenuti? Bila sam u Pjevačkoj radionici i mogla bih puno pričatI o zabavnoj atmosferi i pjevanju po cijele dane, ali ono što će meni uvijek ostati u pamčenju je onaj dio između jutarnjih i poslijepodnevnih radionica – onaj dio kada smo se družili. Na hodnicima hotela došao bi netko sa gitarom i nakon pet minuta okupilo bi se nas petnaestak, pjevali bismo i zabavljali se po hodnicima. Nakon večernjeg programa isto bi se događalo, samo bi uz pjevanje bježali od pospanih čuvara. Stekla sam puuuuno prijatelja i tih sedam dana bili su najboljih sedam dana u mom životu. Zadnji dan cijeli je hotel bio preplavljen rijekama suza – rekla nam je Eva, još puna dojmova.

A što kažu profesorice?

Nezaboravno iskustvo, svake godine nešto novo; krativno, veselo, motivirajuće.Radionica slikovnice i Filmska su za pet! Ove godine tema je bila Godišnja doba. Učiteljica Elza pomagala je vrijedno u pripremi kreativnih slikovnica, a ja sam na trenutak u Filmskoj radionici postala glumica, glumila sam dosadnu majku u filmu koji su osmislili učenici. Naučila sam ponešto o filmu i snimanju… kompliciran je to medij, ali zabavan – rekla je učiteljica Ana Lisica.

Na kraju, vraćate li se u Novigrad?

Kakvo je to pitanje? Vratit ćemo se mi sljedeće godine na Novigradsko proljeće. Već smo potpisale ugovor na doživotno sudjelovanje ondje – zaključuju cure. ☺

Pripremile: Eva Knežević 8. razred i Lada Lukšić 5. razred

 

 

 

Foto: Bartulin

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

%d blogeri kao ovaj: