Božićni sajam

U organizaciji učeničke zadruge Maraška već treću godinu zaredom organizira se Božićni sajam što već prelazi u jednu tradiciju u našoj školi

Božićni sajam

U holu naše škole ovih dana je veselo. Održava se još jedan Božićni sajam. Ove godine još raskošniji.

Božićnom sajmu ove godine rado su se odazvali učitelji razredne i predmetne nastave. Po samom štandu vidi se koliko je aktivnosti napravljeno; od čestitki, anđela, slika, različitih božićnih ukrasa, kolača… Osim članova Maraške, u pripremi sajma sudjelovali su mladi knjižničari koji su učiteljici Elzi i meni pomagali, slagali, sređivali, pripremali i dotjerivali štand. Sudjelovala je i Likovna sekcija te klub Kreativo koji vodi učiteljica talijanskog jezika Doris Kožul Car. Cijene su simbolične – rekla je učiteljca Dušanka Dujić, jedna od voditeljica školske zadruge Maraška.

Likovna skupina viših razreda izložila je svoje radove u keramici i staklu. Našlo se tu keramičkih vaza, kutijica s poklopcem te staklenih reljefa, odnosno slika manjih formata. Učenici su ih marljivo izrađivali u razredu i prilikom radionice u „Svijetu stakla“. Ove školske godine izdvojena je skupina Malih keramičara koja djeluje u smjeni putnika, a pohađaju je učenici petih i šestih razreda.

Kad se male ruke slože

Na štandu smo zatekli učenice Lanu Marušić i Teu Medić iz 6. b razreda, članice Maraške – kreativne, predane… Rekle su nam:

Od drugog razreda sudjelujemo u radu učeničke zadruge Maraška. Uvijek imamo neke nove ideje koje rado dijelimo s učiteljicom D. Dujić. Sretne smo što smo u njezinoj smjeni jer nas je mnogo toga naučila i ima puno volje i strpljenja za nas. Uvijek tražimo nove materijale od kojih ćemo nešto progodno napraviti.

Detaljnije o sajmu čuli smo i od učiteljice Elze Nadarević Baričić.

Već treću godinu zaredom u našoj školi organiziramo Božićni sajam koji ove godine traje čak tri dana i povezan je s našom Božićnom priredbom. Na Božićnom sajmu pozvani su i mogu sudjelovati svi učenici i učitelji naše škole, neovisno o tome jesu li članovi Maraške. Dapače, intencija je da se sajmu pridruže sve kolege, bez obzira koji predmet predaju. Svake godine odaziv je sve veći što nas jako veseli jer je glavni cilj sajma unijeti živost i veselje božićnih dana u školu te kod djece razvijati sposobnost kreativnog stvaralaštva, da svojim vrijednim ručicama od skromnih materijala naprave finalni proizvod koji će biti na opće zadovoljstvo njih, učitelja, njihovih roditelja i svakoga tko tih dana navrati u našu školu. Prezadovoljni smo odazivom djece, svi bi htjeli stati iza našeg štanda, slagati, preslagivati, nositi, a to je bila naša primarna misija. Prošle godine prikupljene novce dali smo potrebitoj djeci, a ove godine smo odlučili novac uložiti u bojanje zidova, prostora naše škole – kaže učiteljica Elza.

Ako još niste ništa kupili što su vrijedne ruke naših učenika napravile, možete to učiniti još danas 22. prosinca na priredbi povodom Božića u 16. 30 sati.

Pripremila: Chiara Ćustić, 7. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: