PREPORUKE

Preporuka za strip – Borovnica

Veliki ljubitelj stripova, naš novinar Ante Nekić, preporuča strip Borovnica

Preporuka za strip – Borovnica

Gutač stripova

Ljubitelj sam stripova, ne čitam ih, nego “gutam”. U 15 minuta. Prvi strip koji sam pročitao bio je Zagor. Navukao sam se. Čitao sam redom: Martin Mystere, Dylan Dog, Chico, Vremeplov… Borovnicu sam vidio u Gradskoj knjižnici. Strip me privukao svojim koricama, a kada sam vidio autora, odmah sam rekao: “Ovaj strip moram pročitati!“

Borovnica je strip poznatog crtača stripova za kojeg su više manje svi čuli, Darka Macana. Vlasnik je na stotine naslova stripova i knjiga. U Americi je poznat po Star Wars stripovima koje možete naručiti preko interneta. Mišljenja sam da je Borovnica najbolji njegov strip.

Djevojčica Borovnica

Borovnica je djevojčica i poznata je po tome što stalno nosi ljubičastu haljinu s crnim točkicama. Uvijek ima zanimljive priče pune humora. Strip ima i elemente znanstvene fantastike. Preporučen je za dob do 12 godina, ali ako ste “fan” stripova, onda je za sve uzraste, nema dobne granice. Ja sam počeo čitati ovaj strip sa šest godina i još sam vjeran Borovnici. Često joj se vraćam. Preporučam je.

Inače je čitanje stripova jako zabavno i opuštajuće pa ako nemate to iskustvo, uvjerite se – počnite čitati stripove!

Pripremio: Ante Nekić, 6. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: