Oboren školski rekord

Učenici 8. a i b razreda obilježili Međunarodni dan broja π

Oboren školski rekord

U našoj školi učenici osmih razreda obilježili su 14. ožujka π-day. U učionici matematike predstavili su plakate i prezentirali znanje o tom beskonačnom broju te se natjecali u izgovoru znamenaka. Učenica Nela Uzelac izgovorila je čak 192 znamenke i osvojila prvo mjesto, oborila je lanjski rekord.

Sve o broju π

Pojedini učenici navedenih osmih razreda sve su nas naučili o tom broju putem svojih plakata i prezentacija. Nakon toga uslijedio je zanimljiv kviz u kojem su se natjecali učenici – razred protiv razreda. Svaki je razred predstavljalo par učenika. Pobijedili su učenici 8. b razreda.

Učenica s velikom memorijskom karticom

Najzanimljiviji dio programa ipak je učenicima natjecanje tko će izgovoriti najviše znamenki. Ove godine to je bila učenica 8. b razreda Nela Uzelac. Intervjuirali  smo ovogodišnju pobjednicu.

Kako ti se svidjelo natjecanje?

Ovo je bilo jedno zanimljivo i uzbudljivo iskustvo. Bilo je čudno izgovarati puno znamenaka pred toliko ljudi, ali izdržala sam.

Kako si uspjela zapamtiti tolike znamenke?

Nisam baš puno učila, ali sam znamenke zapamtila fotografski. Neke sam znamenke zapamtila od prošle godine kada smo ih učili, pa sam sada samo nadogradila svoje znanje.

Kako si se osjećala kada si pobijedila?

Imala sam tremu te sam tijekom prezentiranja plakata cijelo vrijeme u sebi iznova ponavljala znamenke jer sam se bojala da ću ih sve zaboraviti. Kada sam pobijedila, ostala sam u šoku, bila sam jako sretna i ponosna na sebe.

Drugo mjesto osvojila je Katarina Trošelj, treće Danijela Šimičević. Obje su učenice 8. a razreda.

Na samom kraju podijeljene su zahvalnice, a učenici su se osladili kolačima i pitama s motivima broja π. Osmašima su se kao gosti pridružili učenici petih razreda, a ovo obilježavanje organizirala je učiteljica Anđelka Marin.

Pripremila: Lada Lukšić, 5. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: