Bogatstvo Jadranskog mora

Učenici 6. a razreda s učiteljicom Dušankom Dujić posjetili su izložbu Mekušci Jadrana

Bogatstvo Jadranskog mora

U srijedu, 31. siječnja, učenici 6. a razreda posjetili su Prirodoslovni odjel Narodnog muzeja u kojem je postavljena izložba MEKUŠCI JADRANA.

Mekušci su životinje iz skupine beskralježnjaka, najraznolikije u cijelom životinjskom carstvu. Na izložbi je putem ljušturica različitih morskih puževa, školjki (njih oko 800) i brojnih fotografija našeg podmorja (167) dočarano neizmjerno bogatstvo Jadranskog mora.
Znatiželja učenika; od prepoznavanja organizama, gdje, kako i koliko žive, čime se hrane i kome su hrana, potakla je brojna pitanja na koja je strpljivo je odgovarao Domagoj Dražina, muzejski pedagog. Naučili smo kako je biološka raznolikost našeg mora vrlo bogata.

Svaka slika – svoja priča

Nakon razgledavanja sudjelovali smo na krasnoj radionici koja je bila natjecateljskog karaktera. Djevojčice „kontra“ dječaka. Učenici su trebali na papiru lijepiti tridesetak morskih organizama koje treba prepoznati, što nije bilo baš lako. Odgovore su pronašli žurno prateći izložbene primjerke. Dečki su bili malo brži i snalažljiviji. Bravo!
Ova izložba, u kojoj svaka ljušturica i slika podmorja ima svoju priču, potaknut će naše učenike na znatiželju, a možda jednog dana i želju za znanstvenim istraživanjem.

Učiteljica Dušanka Dujić i 6. a razred

Foto: Dušanka Dujić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: