Održana 10. Večer sjećanja

U holu škole održana jubilarna, deseta Večer sjećanja

Održana 10. Večer sjećanja

Dana 21. studenoga u holu naše škole održana je deseta Večer sjećanja kojom se sjećamo žrtava pada Vukovara i stradanja u Škabrnji i time našim herojima zahvaljujemo na najvećoj žrtvi za domovinu te učimo mlađe naraštaje da to cijene i ne zaborave.

U publici i na pozornici bivši učenici

Priredba je počela paljenjem svijeća i minutom šutnje za sve poginule u Domovinskom ratu. Himnu je izveo na trubi učenik nižeg razreda.

Program su vodili bivši učenici naše škole, učenik Ivan Vidović i učenica Katarina Bilušić. Oni su, kao i mnogi drugi bivši učenici, posebno vezani uz ovo obilježavanje u našoj školi koje je davne 2009. inicirao prof. Dinko Marin.

Ovogodišnja večer sjećanja razlikovala se od svih dosadašnjih, to je bio svojevrstan rezime svih dotadašnjih obilježavanja, a posebnost je još i izdana knjiga Sjećanja heroja u kojoj se nalaze svejdočanstva ljudi koji su tijekom proteklih devete godina svjedočili na Večerima sjećanja.

Zahvala dosadašnjim predavačima

Uvodnim govorom prof. Dinko Marin prisjetio se svih Večeri sjećanja, zahvalio svima bez kojih Večeri sjećanja ne bi bile ono što su danas, posebno herojima koji su pomogli u domoljubnom odgoju učenika OŠ Bartula Kašića.

Učiteljica Mejra Uglešić pročitala je pismo predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar Kitarović, koja je također prepoznala važnost izdavanja ove knjige, a ujedno i Večeri sjećanja.

Evocirale su se redom sve Večeri sjećanja uz glazbenu pratnju i krasnoslov učenika te pjevački sastav AKA Cresendo.  Zahvalilo se predavačima i sudionicima te organizatorima ovogodišnje večeri: učiteljicama Mejri Uglešić, Emini Mijatović i Nives Knežević. Ravnateljica Katica Skukan također je istaknula važnost ovog obilježavanja u našoj školi.

Stihovima se završila ova dirljiva večer posvećena našoj domovini i narodu:

Od pleća što tuku ih kiše i zime

digoše se stijene naših planina.

Od široka smijeha sa dječjih lica

rasprostre se sunčana, zelena ravnica.

S lica djedova, od njihovih bora,

nastaše valovi Jadranskoga mora.

A s ruku baka nabrekle žile

tokove hrvatskih rijeka su svile.

Srca su naša iz njih vodu pila

I kucaju, kucaju snagom istog bila.

U vremenu od 20. do 30. studenoga u holu škole mogla se i pogledati izložba fotografija Deset godina s ljubavlju.

Pripremio: Lovre Šoša, 7. razred

Foto: Bartulin

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: