AKTIVNOSTI

Put oko svijeta u 80 dana

Učenici pogledali još jednu predstavu Kazališne udruge “Igrajmo se” – Put oko svijeta u 80 dana

Put oko svijeta u 80 dana

Put oko svijeta u 80 dana još je jedna predstava Kazališne udruge “Igrajmo se”. Premijera je bila u utorak, 30. siječnja 2018. godine. U predstavi su glumile četiri učenice naše škole.

Predstava je rađena prema romanu Julesa Vernea – Put oko svijeta u 80 dana. Govori o bogatašu i članu kluba Reform, Phileasu Foggu, koji uz pomoć svog vjernog sluge  i prijatelja Passepartouta krene na put oko svijeta i putem nam približi različite kulture. Osim avanturističkih, predstava ima i kriminalističke, napete elemente jer je gospodin Frogg optužen za pljačku koju nije počinio.

Predstavu su pogledali svi učenici 6. c razreda u pratnji učiteljica: Vlatke Ignac, Ane Lisice i Damire Čuline. U predstavi su glumile dvije učenice tog razreda: Ivana Bobić i Lana Aurora Vukić. Učenici su oduševljeni bogatom predstavom i njihovom glumom i plesom.

Naše glumice – izvrsne

Glumiti u predstavi bilo je vrlo zabavno, a i naučila sam mnogo o zemljama kojima je gospodin Frogg putovao. Svakoj predstavi prethodi puno proba i priprema. Meni je ova predstava jedna od dražih. Učenici koji su glumili Indijce bili su mi izvrsni. Glazba i atmosfera Indije također me oduševila. Ma… svi su bili izvrsni. Cijela ekipa iz Udruge “Igrajmo se” jako je zadovoljna. Nije lako postaviti predstavu s toliko djece na pozornicu – rekla nam je Lana Aurora Vukić koja je glumila mladu Kineskinju.

Predstava je održana i u jutarnjem terminu. Predstavi su prisustvovali svi drugaši naše škole u pratnji svojih učiteljica. U predstavi su nastupale i učenice drugih razreda, Barbara Ćurković iz 2. c te Dora Šimurina i Marta Čolak iz 2. d razreda. Bile su vesele i rasplesane članice jednog afričkog plemena.

Čestitamo našim učenicama na izvrsnim izvedbama!

Pripremile: Lana Aurora Vukić i Marta Vrkić, 6. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: