Dan sjećanja

Obilježena 26. obljetnica stradanja Vukovara i Škabrnje 

Dan sjećanja

U ponedjeljak, 13. studenoga 2017. godine u matičnoj školi obilježila se 26. obljetnica stradanja Vukovara i Škabrnje. 

Već devetu godinu zaredom, u organizaciji profesora Dinka Marina, obilježila se Večer sjećanja u spomen na sve žrtve i heroje Domovinskog rata. Ovogodišnja priredba nosila je naziv S nama su i njome se odala počast svim stradalima za slobodu Lijepe Naše.

Nakon himne i minute šutnje za sve poginule u Domovinskom ratu, kojima je otvorena priredba, nekoliko uvodnih riječi uputio je organizator – profesor Dinko Marin.

Poseban gost bio je Ivica Matešić Jeremija, časnik, vojno-diplomatski predstavnik i sudionik Domovinskog rata. Također, književnik poznat po djelima domoljubne tematike. U kratkom govoru osvrnuo se na ratno vrijeme pročitavši nekoliko ulomaka iz svoje knjige.

Slavili hrvatske heroje

Večer su svojim nastupom uveličali i učenici, i to redom: Patricija Klarić (8.c) koja je krasnoslovila pjesme Putnik Petra Preradovića i Oluja Ivice Matešića Jeremije, Nika Zdunić (8.c) s krasnoslovom pjesme Dome moj te učenici 4. d razreda s pjesmom Horvatska domovina: Domagoj Perica, Nola Barić, Roko Markulin, Nina Zrilić, Dunja Krpina, Antonio Matković i Rita Herceg. Učenike su pripremile učiteljice Mejra Uglešić, Nives Knežević i Ilijana Ledenko.

Priredba je završena krasnoslovom pjesme Odlazak Tina Ujevića u izvedbi učenice Barbare Bevande uz instrumentalnu pratnju Ivana Vidovića na gitari te govorom zahvale ravnateljice Katice Skukan koja je književniku Ivici Matešiću Jeremiji uručila cvijeće i prigodan poklon, sliku koju je nacrtao bivši učenik Marko Manojlović.

Danas smo osim sjećanja podijelili i puno suza. Nažalost, mnogi su izgubili puno voljenih. No, znamo da ćemo ih zauvijek čuvati u svojim srcima. Umjesto rata i mržnje, imat ćemo mir i sreću. Zbog toga i danas trebamo slaviti hrvatske heroje koji su dali svoj život kako bismo mi danas mogli živjeti u miru, sretnim i radosnim djetinjstvom.

Pripremile: Lana Aurora Vukić i Marta Vrkić, 6. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: