Prema kruhu s poštovanjem

Dani kruha u našoj školi obilježili su se priredbom 26. listopada u obje smjene

Prema kruhu s poštovanjem

Priredbom u holu u 9 sati u neputničkoj smjeni učenici razredne nastave obilježili su Dane kruha, dok je u putničkoj smjeni priredba održana isti dan u 15 sati

Pune košare

Voditeljice programa u smjeni neputnika bile su Maja Benić i Petra Šoša, a program je započeo u 9 sati. Bila je to kratka, ali bogata priredba. Najprije smo čuli recitaciju “Moj Bog” u izvedbi učenice 4. b razreda Mateje, a učenice 4. a razreda Nika i Antea napisale su pjesmicu “Zrno pšenice”. Zatim su nam slijedile dvije recitacije o kruhu “Pekar” i “Blago danu koji počinje mirisima kruha”. Izveli su ih učenici 2. a razreda. Učenici 2. a su bili posebno kreativni. Napisali su nam i izveli igrokaz pod nazivom “Susjedova jabuka”. Pjesmicu “Bog” izvele su nam učenice 4. c razreda: Mia, Ela i Nela. Prije samog blagoslova učenice iz 4.a, Paula i Antea, otpjevali su  nam pjesmu “Prinosimo kruh”. Pune košare plodova zemlje, kruha i krušnih proizvoda te sve prisutne blagoslovio je župnik crkve sv. Josipa na Plovaniji, don Martin Jadrešak.

Ljubite kruh

U putničkoj smjeni priredbu su vodili Nola Durut i Ivan Vidović. Na pozornici je također bilo puno krušnih proizvoda koje su pripremili vrijedni đaci, mama, bake, učiteljice. Stihove pjesme “Kruh” izražajno je govorila je Nola Durut. Učenici 3.a i 3.b razreda predstavili su se recitalom “Kruh s neba” i pjesmom “Kruše života”. Učenice 3. c razreda krasnoslovile su prigodne recitacije, a “Anini slavuji”, učenici 3.d razreda, otpjevali su za kraj “Velik si” i “Aleluja”.

Don Darijo Tičić, župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na Belafuži blagoslovio je kruh i prisutne te uputio upečatljive riječi.

– Nemojte bacati kruh. Ljubite ga i odnosite se prema njemu s poštovanjem jer, djeco, mnogi danas nemaju za kruh. Ružno je vidjeti poslije odmora ostatke kruha na tlu. Kruh je i simbol Isusa Krista i njegove ljubavi prema nama – rekao je don Darijo.

Učenici su svoj blagoslovljeni kruh zajedno blagovali u razredu sa svojim učiteljicama.

Pripremili: Lovre Šoša i Marta Vrkić 6. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: