PROJEKTI

Dobrodošli na večer matematike!

Večer matematike u malo promijenjenom izdanju

Dobrodošli na večer matematike!

U našoj školi i ove godine,12. prosinca 2019., održala se Večer matematike pod nazivom „ Escape room“- Bijeg iz učionice.

Na ovogodišnjoj večeri matematike sudjelovali su učenici 4., 5., 6., 7. i 8. razreda. Sve je počelo u holu škole gdje je svaki razred imao upute za natjecanje koje su bile u različitim bojama, učenici su bili podjeljeni po grupama i trebali su riješiti asocijaciju koja ih je odvela u učionicu. U učionicama su bili sakriveni zadaci, trebalo ih je najprije pronaći, a onda i riješiti.

Učenicima je bilo jako zanimljivo, interesantno i poželjeli su da i iduće godine sudjeluju u ovakvim aktivnostima.

Pomogla i sveta Luce

Učitelji matematike ove su godine potražili pomoć svete Lucije. Zato su napisali:

Sveta Lucija, zaštitnica vida i prijateljica dobre djece ove godine najprije stiže u našu školu. I ove godine je odlučila darivati djecu koja su bila marljiva i vrijedna, ali ovaj put to neće biti baš tako jednostavno. Iz nekoga samo njoj poznatog razloga za svoje je pomagače izabrala, čudnoga li čuda, nastavnike matematike.

Kako su oni, kao što svi znate, vrlo komplicirani i vole zadatke i pravila sakrili su vaše poklone. Da biste ih pronašli, morate biti brzi i točni i slijediti upute:

  • Svaki od grupa iz pojedinog razreda kreće na putovanje koje će je dovesti do cilja različitim putem.
  • Svaki grupa dobiti će papirić sa nizom slikovnih asocijacija koje će je dovesti u jednu od školskih prostorija gdje su skriveni zadaci.
  • Boje papirića su iste za pojedine razrede (npr. peti – plave boje, šesti zelene boje itd.)
  • Zadatke morate sami pronaći jer su skriveni u prostoriju u koju dolazite zajedno sa slikovnim asocijacijama za slijedeću prostoriju.
  • Svako brojčano rješenje zadataka odgovara određenom slovu abecede.
  • Za rješavanje svakog zadataka imate 10 minuta.
  • Ne smijete ometati druge grupe koje traže nagradu.
  • Kada riješite sve zadatke, dobiti ćete niz slova koja, ako ih posložite na pravilan način, kriju naziv prostorije u kojoj se nalazi glavna nagrada.
  • Svi zadaci moraju biti riješeni na odgovarajući način, postupkom.
  • U posljednjoj prostoriji nema zadataka već samo tražite nagradu.

Učitelji matematike

Bilo je jako veselo, dinamično, trčalo se po učionicama, tražili se zadaci, rješavalo se po hodnicima, učionicama… Pobjednik je bila ona ekipa koja je prva točno riješila sve zadatke. Na kraju je trebalo pronaći još poklon za pobjednike, a svi učenici koji su sudjelovali, na kraju su se zasladili.

Čestitke najboljima!

Pripremila: Kiara Lemezina, 7. razred

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: