AKTIVNOSTI

Škola od akcije

Sakupljali čepove i pomogli bolesnoj djeci

Škola od akcije

Spremačice naše škole zajedno s učenicima tijekom prvog polugodišta odvajale su i skupljale čepove. Čepove je preuzela gospođa Željka Fantina, voditeljica Udruge djece s posebnim potrebama Osmijeh.

Ovih dana u školu nam je došla predstavnica Udruge Osmijeh, gospođa Željka Fantina. Odnijela je trinaest kutija punih čepova koji će se reciklirati.

– Udruga Osmijeh djeluje od 2009. godine. Predsjednica je gospođa Radmila Eškinja. Jedna od akcija naše udruge je i poticanje mladih da pomognu drugima. Potičemo odgojno-obrazovne ustanove da nam se jave, da skupljaju plastične čepove boca i pomognu bolesnoj djeci. Čepove proslijeđujemo dalje u udrugu Djeci s ljubavlju Rijeka. Recikliraju se i novac ide potrebitoj i bolesnoj djeci diljem Hrvatske. Zasada s nama surađuje nekoliko osnovnih škola i vrtića. Važno je da djeca pomažu na taj način drugima. Dolazimo po pozivu, evo, već par puta u vašu školu i neizmjerno smo vam zahvalni – rekla je gospođa Zeljka Fantina.

Poticanje na humanost

Na ideju skupljanja čepova došla je jedna naša spremačica, gospođa Marija Katalinić, koja je odnedavno u mirovini. Ona je to vidjela u Punta Skali gdje je radila. Naše ostale spremačice i školski domar prihvatili su i podržali prijedlog te krenuli u akciju. Potaknuli su i učenike da tijekom odmora odvajaju čepove, ali i ne bacaju boce. Spremačica Maja Jadrošić zadužena je za pakiranje i spremanje kutija. Rekla nam je da im je u akciji pomogla i učiteljica fizike Vedrana Kasalo koja ih je spojila s Udrugom Osmijeh. Tako naše spremačice i domar svakodnevno potiču učenike na humanost, ali i ekološku osviještenost.

Pripremila: Chiara Lemezina, 6. razred

Foto: Bartulin

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: