AKTIVNOSTI

Interliber – konačno izvanučionička nastava

Učenici sedmih razreda uputili se prema Zagrebu na Interliber

Interliber – konačno izvanučionička nastava

Dana 10. studenoga 2022. učenici naše škole (sedmi razredi neputničke smjene) posjetili su Interliber, najveći sajam knjiga u Hrvatskoj koji se održava na Zagrebačkom velesajmu. Nakon dvije godine pandemije i nastave na daljinu, konačno nastava izvan kuće i učionice.

Interliber 2022. održavao se od utorka 8. studenoga do nedjelje 13. studenoga. Učenici 7. a, 7. b, 7. c i 7. d razreda uz pratnju razrednica Kristine Vulete, Anite Dukić, Dušanke Dujić, Natalije Zvelf te profesorice Ane Lisice i profesora Stipe Mitrovića zaputili su se u jutarnjim satima za Zagreb.

Na sajmu se nalazilo ponešto za svakoga, svi koji imaju neke interese, mogli su naći nešto za sebe. Nekoliko učenica uputilo se prema paviljonu 6 te su uspjele čuti i vidjeti spisateljicu Sanju Pilić.

U autobus su se vratili, netko punih vrećica, a netko praznih ruku. Teško je danas učenike navesti na čitanje, a još teže da kupe knjigu. No, svi su rekli da im je bilo zabavno.

Nakon razgledavanja sajma učenici su otišli na ručak. Nakon ručka s vodičem uputili su se u obilazak Gornjeg grada. Saznali su mnoštvo novih informacija o povijesti Gornjeg grada. Šetnjom su prošli kroz Kamenita vrata. Također su vidjeli najpoznatiju tržnicu grada Zagreba ,,Dolac” i maketu grada Zagreba koja se nalazi na otvorenom prostoru na mjestu prelaska središnjega Trga bana Josipa Jelačića prema Kaptolu. Nakon obilaska znamenitosti učenici su dobili 45 min slobodnog vremena za razgledavanje grada. E, to je bilo najzabavnije!

Natrag u Zadar vratili su se u večernjim satima. U autobusu je učiteljica Kristina podijelila s njima Kahoot kviz o Zagrebu pa su još jednom mogli utvrditi znanje. Ipak je to izvanučionička nastava.

Pripremila: Lana Skroče, 7. razred

Foto: Bartulin

%d blogeri kao ovaj: