Igrajmo se bojama u matematici

Učenici sudjelovali na Festivalu znanosti u sklopu predmeta – Matematika

Igrajmo se bojama u matematici

Ove godine BOJE su tema Festivala znanosti, a organizatori su British Council, Tehnički muzej Nikola Tesla iz Zagreba i hrvatska sveučilišta pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. U Gradskoj knjižnici Zadar sudjelovali su učenici naše škole i njihove učiteljice.

Sudjelovanje na Festivalu znanosti onome tko jednom ode, vrlo brzo postane navika. Svake godine teme su sve bolje i  zanimljivije te svatko može pronaći nešto za sebe. Festival je to gdje se popularizira znanost i na taj način  motivira mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja. Aktivnosti su različite. Mi smo sudjelovali u radionici pod naslovom IGRAMO SE BOJAMA U MATEMATICI. Ideju smo dobile inspirirane slikarom Mondrianom koristeći crnu, plavu, crvenu i žutu boju. Učenici su dobili pravokutnu mrežu koju su obojali navedeni bojama , a nakon toga su pomoću razlomaka izračunali koliko je koja boja zastupljena na njihovom radu. Naš domaćin bila je Gradska knjižnica Zadar, idealno mjesto za dobivanje novih ideja – rekle su nam učiteljice Natalija Zvelf i Elza Nadarević Baričić, voditeljice radionice.

Sudjelovali su učenici 3. a razreda i učenici sedmih razreda. Naglasak je bio na tome da rade u paru, trećaš i sedmaš. Pokazalo se to jako dobro… mnogi su učenici zaključili da nije baš lako nekoga poučavati. Trećaši su bili sretni što su nešto novo naučili družeći se sa starijim učenicima. Bila je to još jedna zanimljiva radionica gdje su učenici učili matematiku obojanu veselim bojama.

Pripremila: Marta Viduka, 7. razred

Foto: Elza Nadarević Baričić

 

.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: