Terenska nastava – Vransko jezero

Učenici trećih razred posjetili Park prirode Vransko jezero

Terenska nastava – Vransko jezero

Učenici trećih razreda naše škole ovih dana uče o vodama u zavičaju. Nekako se prirodno nametnula ideja posjetiti Park prirode Vransko jezero.

Imamo sreću da su u neposrednoj blizini more, rijeke, jezera… baš sve što nam treba. S obzirom da o moru znamo dosta i da ga imamo prilike vidjeti svaki dan, odlučili smo ići na jezero. I to ne bilo koje jezero, nego najveće prirodno jezero u Hrvatskoj – Park prirode Vransko jezero. Uvijek se veselimo tom posjetu jer znamo da će biti poučno i korisno. Vodiči Parka prirode jako su dobro pripremljeni tako da je učenicima bilo vrlo zanimljivo.

Tiho među pticama

Poučnom stazom idemo kroz Ornitološki rezervat gdje saznajemo sve o pticama koje žive na jezeru i uz njega. Svaki učenik dobije dalekozor za promatranje tako da je doživljaj potpun. Želimo li vidjeti puno ptica, moramo biti jako tihi jer pticama smeta galama i one tada pobjegnu. S obzirom da smo vidjeli puno ptica, reklo bi se da smo uspjeli biti tihi. Osim promatranja ptica i pataka, vrijedno posjeta je i brdo Kamenjak koje se nalazi 20 km od jezera. Ono što nas je oduševilo na brdu, prekrasan je pogled gdje na jednom mjestu vidimo i jezero i more. Složili smo se da je to pravo mjesto za odmor.

Na samom završetku ostalo je i nešto vremena za igru u prirodi. Reklo bi se – spojili smo ugodno s korisnim. Bila je to još jedna dobro organizirana terenska nastava.

Hvala djelatnicima Vranskog jezera na stručnom vodstvu.

Pripremile: učiteljica Elza Nadarević Baričić i Kiara Lemezina, 6. razred

 

Foto: Elza Nadarević Baričić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: