AKTIVNOSTI

Dan broja pi – suradnja dviju škola

Učenici sedmih razreda naše škole i Osnovne škole Sućidar u Splitu zajednički obilježili Dan broja pi

Dan broja pi – suradnja dviju škola

Dan broja pi već se tradicionalno obilježava u našoj školi. Organiziraju se igre, kvizovi, projekti… Ove godine učiteljice matemetike Natalija Zvelf (OŠ Bartula Kašića, Zadar) i Suzi Radović (OŠ Sućidar, Split) došle su na ideju zajednički sa svojim učenicima obilježiti taj dan. Umrežile su se i projekt je krenuo.

U učionici Informatike bilo je živo. Očekivala se internetska veza s učenicima OŠ Sućidar. Sudjelovali su učenici sedmih razreda smjene neputnika. Učiteljici Nataliji pomogao je učitelj informatike Mate Olić. Ubrzo se uključio Split.

100 decimala bez greške

Svaka škola predstavila se kratkim predavanjem.  Učenicima je na jedan zanimljiv i pristupačan način našu školu predstavila učenica Ecija Tudorović, a čuli smo i predavanje o školi Sućidar. Priredili su nam i jedno iznenađenje. Učenik te škole Nino Brakus napisao je na ploči 100 decimala broja pi. Bez greške.

Kad smo se malo upoznali, slijedio je natjecateljski dio. Kviz su u isto vrijeme rješavali svi učenici. Učitelj Mate Olić pomno je pratio rezultate. Učenici škole u Splitu osvojili su prvo mjesto, mi drugo, oni treće i tako do kraja tablice. Isprepleli se rezultati kao i učenička suradnja. Veselilo nas je ovo nesvakidašnje druženje i ovakav školski sat.

Pripremila: Marta Viduka, 7. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: