VIJESTI

Županijski LiDraNo 2019. – izniman uspjeh

U Obrovcu održan županijski LiDraNo 2019.

Županijski LiDraNo 2019. – izniman uspjeh

Županijski se LiDraNo održao 19. veljače 2019. godine. Sudjelovalo je 192 učenika i 53 mentora iz 26 škola Zadarske županije.

Na otvorenju su sudionike pozdravili ravnatelj OŠ Obrovac, Željko Modrić, zamjenik gradonačelnika Obrovca, Slobodan Jurjević, a smotru je otvorila gospođa Marina Viduka, predstavnica Županije. Pozdravili su nas i počastili svojim točkama učenici Osnovne škole Obrovac. Mogli smo vidjeti u prikazanom spotu i ljepote toga kraja.

Našu su školu na Županijskom LiDraNu predstavili učenici: Luigi Rados (literarni rad Muke jednog petaša), mentorica Meri Popović, Kiara Lemezina (intervju S Bogom svojim preskačem zidine), Lada Lukšić (članak Blogeri – idoli, savjetnici ili profiteri) i Donata Mikulić (članak Suba je guba). Njihova je mentorica Ana Lisica. Donata je i kao urednica predstavila školski digitalni list Bartulin.

U pojedinačnom dramskom-scenskom izrazu školu su predstavljali: Jasna Hilje (monolog U devet u krevet) i Ecija Tudorović (monolog iz knjige Čudo, R. J. Palacija). Njihove su mentorice učiteljice: Zdravka Viduka i Meri Popović.

Učenici 3. a razreda (Iva Crnjac, Roko Lazanja, Matija Validžič, Mia Budiša, Marta Kovačević, Gabrijel Žunić, Domagoj Librenjak i Cvita Klarić) izveli su igrokaz Boje prijateljstva. Njihova je mentorica učiteljica Elza Nadarević Baričić. Osim predstavljanja i druženja poneki učenici stigli su pogledati pojedinu predstavu i podržati jedni druge. Tako su i naši mali glumci odgledali sve predstave.

Šok i nevjerica

Kad je došlo vrijeme proglašenja predloženih za državnu razinu, bartulići su svi bili zajedno. A onda je slijedio šok! Predloženi smo kao škola u čak tri izraza s četiri rada. Pojedinačni dramsko-scenski izraz: Ecija Tudorović – ulomak iz knjige Čudo, literarni izraz – Luigi Rados sa svojim uratkom, novinarski izraz: Donata Mikulić s Bartulinom i Kiara Lemezina sa svojim člankom. Na državnu smotru sigurno ide učenica Ecija Tudorović, a ostali će na prosudbu više razine. Agencija za odgoj i obrazovanje će do 12. ožujka 2019. godine objaviti tablice odabranih radova i pozvane učenike te njihove  mentore. Državna smotra Lidrano održat će se od 25. do 29. ožujka.

Pozive ili nepozive ćemo strpljivo (ili nestrpljivo) čekati!

Pripremila: Lada Lukšić, 6. razred

                                                    Ekipa Boja prijateljstva

 Učiteljica Meri s Ecijom i Luigijem
                                                                       Novinarke
Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: