VIJESTI

Nastava u prirodi

Učenici 6. a razreda nastavni dan proveli u prirodi

Nastava u prirodi

Učenici 6. a razreda jedan nastavni dan proveli su u prirodi. Zabavili su se, nadisali svježeg zraka i pomogli profesorici Dušanki Dujić nabrati plodove za džem, a izvješće o tome napisao je učenik Josip Mamut.

Puna Dorina košara

Dana 13. studenoga okupili smo se ispred škole u 14 sati. Išli smo na terensku nastavu u Petrčane. Ovaj put s nama nije išla naša razrednica, već profesorica Dušanka Dujić i naša školska pedagoginja Anita Dukić. Krenuli smo autobusom prema Petrčanima. U autobusu je bilo zanimljivo jer smo pjevali, a profesorica je nakon nekoliko pokušaja odustala od umirivanja. Kad smo stigli, prošli smo pokraj Kraljevskih vinograda. Stigli smo pred makiju primorske vazdazelene šume. Ugledali smo zrele crvene plodove planike. Profesorica ih je počela brati, a ubrzo smo se nakon nje i mi bacili na posao. Prvo smo svi počeli polako. Dora je poput stare bakice koja ide na uskrsni blagoslov šetala s košarom, a mi smo brali plodove. Ubrzo smo se svi zainteresirali i počeli se natjecati tko će ubrati više plodova. Dora je bila najtraženija, “svako malo” vikali smo Dorino ime, da nam donese košaru.

Što su naučili – napisali

Zavukao sam se u grm planike. Drača me bola i propadao sam kroz otpalo granje na tlu, ali svejedno sam uživao berući zrele plodove planike. Roko koji ima slomljenu ruku zavukao se u nekakvu rupu. Oko njega je bilo grmlje i drača. Kaže da su mu čak zmijice gmizale pored nogu. Bilo je i lijenčina koji su samo jeli plodove koje smo mi ubrali. Vrijeme je brzo prošlo i košare su se brzo napunile. Nakon uspješne berbe profesorica nam je dala radne listiće na koje smo napisali ono što nam je govorila dok smo brali plodove. Nakon što smo riješili listiće, prošetali smo još malo po šumi i otišli u autobus u kojem nas je čekao vozač. Krenuli smo istim putem prema školi. Došli smo ispred škole, pozdravili se s profesoricom i otišli zadovoljni kući.

Pripremio: Josip Mamut 6. razred

Uredila: Kiara Lemezina 6. razred

Foto: Dušanka Dujić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: