VIJESTI

Obilje plodova i u smjeni putnika

U smjeni putnika također obilježeni Dani kruha

Obilje plodova i u smjeni putnika

U našoj školi svečano smo obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i rad čovjekovih ruku i u smjeni putnika.

Vjeroučenici su radosno dolazili u školu, u svoje učionice, donoseći u košaricama kruh i krušne proizvode koje su pripremile vrijedne ruke njihovih roditelja, baka i djedova, ali i vjeroučenici su u tome pomagali.

Znatiželjno i s oduševljenjem promatrali su tko je donio koji oblik kruha, koja je vrsta kruha i koje su sve vrste kolača danas u njihovim učionicama.

U holu veselo

U holu je bilo pripremljeno mjesto gdje su svi vjeroučenici uz pomoć svojih učiteljica stavili svoje kruhove, pogledali što su drugi vjeroučenici donijeli, te zauzeli svoje mjesto u holu. Zatim su pogledali kratak prigodni program i strpljivo čekali blagoslov kruha i plodova zemlje.

U prigodnom programu sudjelovali su vjeroučenici drugih i četvrtih razreda, te vjeroučenice iz 6. d razreda. Stihove pjesmice Zašto volim svoju baku pročitao je vjeroučenik Adrian Jureško iz 2. b razreda kojeg je pripremila učiteljica Katarina Matak.

Mali igrokaz Bože, gdje si? izveli su vjeroučenici Marino Tišma, Krševan Ledenko, Laura Alavanić, Magdalena Horvat i Luce Zelić, zatim su solo pjevali pjesmu „Kakav prijatelj je Isus“, uvježbala ih je vjeroučiteljica Ana Kajić.

Vjeroučenice iz 4. b razreda Petra Ljubičić, Ana Marija Soljačić i Eva Gulan krasnoslovile su stihove pjesmica: Ponudi kruh, Kruh i Dobri duh kruha .

Vjeroučenice iz 6.d razreda Noemi Lončar i Ema Skroče krasnoslovile su stihove pjesmice Kruh, Nikole Miličevića.

Mali zbor četvrtih razreda raspjevao nas je pjesmom „Vjek hvaljen budi o moj, Gospodine!“ kojeg su uvježbale učiteljice Marija Letinić i Marija Ledenko.

Kroz program vodile su nas Marcela Alibašić i Lea Perica.

Don Darijo Tičić blagoslovio je kruh, plodove zemlje i rad čovjekovih ruku kao i sve nazočne.

Vjeroučenici su sretno i zadovoljno uzeli svoje kruhove, te su ih međusobno dijelili i blagovali u svojim učionicama. Koordinatorice ove priredbe bile su vjeroučiteljice Ana Kajić i Ljiljana Elek.

Pripremio: Ante Nekić, 7. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: