PROJEKTI

ZadarZaDar- posjet NP Krka

Terenske nastave u sklopu projekta ZadarZaDar realizirane od 1. do 4. listopada

ZadarZaDar – posjet NP Krka

Na istraživačko terenskoj nastavi s potencijalno darovitim učenicima sudjelovali su učenici i učitelji iz naše škole, kao i iz partnerskih škola – OŠ Sv. Filip i Jakov, OŠ Kruno Krstić, OŠ Šimuna Kožičića Benje te OŠ Zadarski otoci. 

Šetnja duga 3 kilometara

Dana 2. listopada 2018. godine učenici uključeni u projekt posjetili su Nacionalni park Krka. Pridružili su im se i učenici drugih škola. Terenska nastava organizirana je u sklopu predmeta Geografija. Prisustvovali su učenici koji za to područje imaju veći interes i sklonosti. U Nacionalnom parku Krka dočekao ih je, kažu, zabavan i iznimno pametan vodič Stipe koji ih je poveo na šetnju dugu skoro 3 kilometara. Saznali su mnogo stvari o živom svijetu Nacionalnog parka, ali i o samom Nacionalnom parku. Također su naučili o načinu života ljudi u prošlosti, starim zanatima i o načinima pomoću kojih su preživljavali teške situacije. Zaključili su da je iskustveno učenje, najbolje učenje.

Organizirane su još terenske nastave u sklopu predmeta Fizike, Kemije i Biologije.

1. listopada 2018. – Fizika: Posjet vjetroelektrani Zelengrad pored Obrovca

3. listopada 2018. – Kemija: Posjet PP Vransko jezero

4. listopada 2018. – Biologija: Terenska nastava u NP Paklenica

Navedene terenske nastave realizirane su u svrhu iskustvenog učenja koje pomaže učenicima spojiti ono naučeno iz udžbenika s onim što vide.

Pripremio: Lovre Šoša, 7. razred

Foto: Vera Šušić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: