ARHIVA

LiDraNo 2017. održan u Primoštenu

Održana državna smotra LiDraNo 2017.

LiDraNo 2017. održan u Primoštenu

Od 20. do 22. ožujka u Primoštenu se održala državna smotra LiDraNo 2017. Naše učenice Maja Benić i Petra Šoša sudjelovale su na smotri. Maja je sudjelovala sa svojim novinarskim radom „Brusite svoje znanje“, a Petra je predstavila naše školske novine Bartulin. U pratnji im je bila mentorica Ana Lisica.

Smotra kreativnosti

Učenice Maja Benić i Petra Šoša uspješno su predstavile našu školu na ovogodišnjem LiDraNu. Smotra je to kreativnosti, talenata, ali i druženja, zabave. LiDraNo nije natjecateljskog karaktera pa su cure bile opuštene. Evo što su nam rekle:

Predstavila sam članak i dobila poticaj za dalje. Upoznala sam mnogo svojih vršnjaka, sprijateljila se, zabavila. Pogledala sam dosta predstava, uživala u Primoštenu. Jako mi se svidio taj gradić. Najteže mi se bilo oprostiti od novih prijatelja i otići – rekla nam je Maja.

Petra je, kao urednica, predstavljala Bartulin.

Novinarski list dobio je izvrsne kritike, rečeno je da se vidi da se u školi puno radi. Dobili smo pljesak i od “konkurencije”, no nisam ih smatrala konkurencijom, već prijateljima. Dobili smo i neke korisne savjete za ubuduće. Najviše me se dojmila ta atmosfera LiDraNa, opuštenost članova povjerenstva i osjećaj da smo svi pobjednici.

Zadrani su se, kažu cure, držali zajedno; podržavali jedni druge u izvedbama, družili po sobama, šetali, istraživali Primošten. Sklopila su se i zadarska priljateljstva. Nakon državnog LiDraNa Bartulin ide dalje, dogodine u nekom novom ruhu.

Pripremila: Chiara Ćustić, 6. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: