VIJESTI

Gardaland – zabavna ekskurzija

Učenici 7. a razreda otputovali krajem svibnja na ekskurziju u Italiju

Gardaland – zabavna ekskurzija

Od ove školske godine u našoj školi na ekskurziju se ide u sedmom razredu. Nije pravilo, ali tako su odlučili ovogodišnji sedmaši jer ih dogodine čeka posjet Vukovaru i ostale terenske nastave. Učenici 7. a razreda naše škole odlučili su ekskurziju provesti u Italiji. Posjetili su Veronu, Gardaland i Veneciju. U pratnji im je bila razrednica Natalija Zvelf, učiteljica Dušanka Dujić i asistentica Maša.

Verona

Krenuli smo u cik zore. Svi uzbuđeni, razigrani, radoznali, okupili smo se ispred škole. Put do Italije brzo nam prošao; slušali smo pjesme, pričali, zezali se, spavali. Oko 16 sati došli smo u Veronu na ručak. McDonald’s. Iznenađenje. Poslije ručka otišli smo razgledati grad Romea i Julije. Vidjeli smo Julijinu kuću, njezin poznati balkon. Posjetili arenu, katedralu. Nakon razgledavanja grada otišli smo na večeru. Švedski stol, učenicima najdraži. Kada smo večerali, razrednica nam je rekla da idemo u disco. Čim samo mi, cure, to čule, trkom smo otišle do sobe srediti se, a to je potrajalo. U discu su puštali smo talijanske pjesme pa smo na početku samo sjedili, dosađivali se, no kada sam ja uzela stvar u svoje ruke i pitala DJ-a da nam pusti našu pjesmu, počeli smo vrištati i skakati od sreće. Nakon plesa svatko je morao u svoju sobu na spavanje, no ja nisam mogla zaspati jer sam znala da me sutra očekuje Gardaland.

Gardaland

Nakon doručka okupili smo se ispred hotela te krenuli u Gardaland. Kada smo stigli, mislila sam da ću ići na sve vožnje, ali kada sam ih malo bolje pogledala, odustala sam jer su bile za mene previše ekstremne. Vozili smo se na Raptoru,  Blue tornadu, Mammutu,  Oblivionu, Shamanu… Nazivi su to za garalandske vožnje. Bilo je izvrsno. Nakon ručka koji bolje da je bio kasnije, nego prije vožnje, imali smo slobodno vrijeme. Oko 17 sati našli smo se na izlasku Gardalanda i krenuli prema hotelu. Nakon večere nismo imali organiziran disco, već smo se družili po sobama, pričali dojmove. Svi su bili zadovoljni.

Venecija

Treći dan smo rano ustali i krenuli prema Veneciji. Vozili smo se brodom do Mosta uzdaha. Vidjeli smo gondole, bili na Trgu svetog Marka. Predivno.
U Zadar smo krenuli u večernjim satima, u autobusu nas je animirala naša vodička. Skupa smo pjevali i “interpretirali” pjesme. To je bilo jako zabavno. Kada smo stigli u Zadar, bila sam tužna, kao i ostatak mog razreda jer je došao kraj ovoj predivnoj ekskurziji. Zabavnoj i za pamćenje.

Pripremila: Chiara Ćustić, 7. razred

Foto: Natalija Zvelf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: