ARHIVA

Dani INA inspirirani morem

Održani osmi Dani izvannastavnih aktivnosti osnovnih škola grada Zadra

Dani INA inspirirani morem

U petak 2. lipnja održani su osmi po redu Dani izvannastavnih aktivnosti. Poluotok su preplavili osnovnoškolci u mornarskim majicama jer je ovogodišnja tema bila – More i mornari.

Bogat jutarnji program

Naša škola predstavila se na već uobičajenom mjestu, Trgu sv. Stošije, koji je bio prepun posjetitelja. Održano je niz radionica s temom mora; predstavili su se naši drugaši, trećaši, četvrtaši, učenici PO Bokanjac, održana je matematička radionica, vjeronaučna radionica, predstavio se Erasmus tim škole i školska zadruga Maraška. U bogatom programu nastupali su učenici razredne i predmetne nastave; pjevalo se, glumilo, recitiralo, plesalo. Ovogodišnja tema svima je bila inspirativna. Najveća je atrakcija bio brod u prirodnoj veličini koji je napravio naš majstor Zdenko. Svi su se u njemu htjeli slikati pa i naš gradonačelnik. Tijek programa i voditelje pripremila je učiteljica Meri Popović, a za morsku scenu zaslužna je učiteljica Emina Mijatović. Ovogodišnja koordinatorica bila je učiteljica Ana Lisica.

Dodjela priznanja na Morskim orguljama

Dodjela priznanja najuspješnijim učenicima na državnim natjecanjima i smotrama održala se ove godine na Morskim orguljama. U programu su nastupali učenici iz različitih škola; himnu je otpjevala učenica OŠ Smiljevac, u igrokazu Smokva u moru, smokva na grani sudjelovali su učenici iz OŠ Zadarski otoci, OŠ Smiljevac, OŠ Stanovi, OŠ Bartu

la Kašića i OŠ Šimuna Kožičića Benje. Našu školu predstavljala je učenica Ecija Tudorović koja je u igrokazu glumila bodulicu Katu. Pjesmu Ribari, u sklopu igrokaza, otpjevao je zbor OŠ Stanovi, a pjesmu Zemlja dide mog mala klapa iz OŠ Smiljevac. Polaznice Zadarskog plesnog ansambla obogatile su plesom pjesmu. Naši ovogodišnji nagrađeni su sudionici državnog LiDraNa i školska zadruga Maraška. Učenicima i mentorima zahvalio je, čestitao te podijelio priznanja, gradonačelnik Branko Dukić.

Pripremila: Maja Benić, 7. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: