AKTIVNOSTI

Učili smo o zdravlju

U 2. a razredu mame postale učiteljice

Učili smo o zdravlju

Da bi nastava učenicima bila što zanimljivija i lakša za učenje, potrebno je koristiti razne metode rada. Jedna od njih je i organiziranje radionica na zadanu temu. U posjet 2. a razredu došle su dvije mame koje su govorile o zdravlju.

U drugom smo razredu i iz Prirode i društva učimo o zdravlju. To je jako zanimljiva tema i može se obraditi na razne načine. Mi smo organizirali predavanje i radionicu na način da smo uključili i roditelje, što je svakako jako preporučljivo. Naime, naše dvije mame  medicinske su sestre u Domu zdravlja. To su Mia Klarić i Vanja Kovačević. Čim sam im rekla za svoju ideju, one su odmah prihvatile taj mali izazov i krenule s razmišljanjem kako to realizirati. Mojim učenicima se jako svidjela ta ideja da mame budu učiteljice.

Učimo gledajući

Mame predavačice došle su s punom opremom. Pričale su kao se bebe rađaju, kako se hrane, cijepe… što radimo kada smo bolesni, što moramo jesti da bismo bili zdravi, što ne bismo smjeli jesti, kako voditi higijenu… Puno toga naučeno je na ovoj radionici. Učenici su dobili mnoštvo novih i korisnih uputa. Sigurni smo da će ih dugo pamtiti.

Učiteljicama su mame mjerile tlak i šećer u krvi, a učenicima su težinu i visinu. Zadovoljni predavanjem i radionicom bili smo svi; i učenici i mame i učiteljica. Moramo na kraju reći da su se naše mame jako potrudile na čemu im veliko hvala.

Pripremili: učiteljica Elza Nadarević Baričić i učenici 2. a razreda

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: