Preporuka za film Koko i velika tajna

Učenica Lada Lukšić pogledala je u kinu film Koko i velika tajna

Preporuka za film Koko i velika tajna

U prosincu je u kina stigao film Koko i velika tajna. Pogledala sam ga s prijateljima u sklopu jednog veselog rođendana.

Tvrdoglavi dječak Koko

Da bih vam približila film, najbolje je napisati nešto o njemu. Film  govori o dječaku Koku koji obožava glazbu. On živi u Meksiku i kada odraste, želi postati glazbenik. Njegova obitelj zamrzila je glazbu otkada je muž Kokove prabake napustio obitelj u želji da cijeli svijet zavoli njegove kompozicije. Njima je najvažniji dan u godini Dan mrtvih jer tada njihova obitelj dolazi natrag u svijet živih da bi vidjela svoje potomke. Koko na taj dan krade gitaru svoga oca Ernesta de la Cruza. Kada je ukrao gitaru, “odvela ga” je u svijet mrtvih gdje trebao dobiti blagoslov svoje tetke. Ona mu ne želi dati blagoslov jer on želi biti glazbenik, a ona to ne želi. Odlazi potražiti svoga oca i primiti njegov blagoslov. Tada kreće avantura. To je najzanimljiviji dio. Koko kasnije shvaća da mu Ernesto nije otac, vec mu je otac Hector. Uz pomoć Hectora pobjeđuje zlog Ernesta i cijelom svijetu otkriva istinu o “otimanju” glazbe. Obitelj ponovo zavoli glazbu, a Koko postane glazbenik. Radnja ovog filma napeta je i puna iznenađenja. Film govori o tome da se nikome ne može zabraniti da bude ono što želi.

Zvukovi i boje

Zvukovi su realistični i prate događaje u filmu i osjećaje likova. Boje su u različitim tonovima, a posebno se ističe narančasta te žuta. Boje su slične bojama u vremenu Noći vještica. Tamne su boje samo u tužnim dijelovima. Grafika i tekstura, ali i sama slika stvaraju osjećaj sudjelovanja u filmu. Film je u 3D-u. Ponesite naočale!

Pripremila: Lada Lukšić, 5. razred

Foto: Lada Lukšić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: