ARHIVA

Čudo

Učenici šestih, sedmih i osmih razreda pogledali film Čudo 

Čudo

U petak, 8. prosinca 2017. godine, učenici sedmih i osmih razreda te 6. a razreda, u pratnji svojih razrednica, pogledali su film Čudo. 

Neprihvaćen

Film Čudo ekraniziran je po istoimenoj knjizi autorice R. J. Palacio i donosi dirljivu i toplu priču o životu desetogodišnjeg dječaka Auggiea i njegovoj bolesti. Film je jako osjećajan, dirljiv, poučan, smiješan, tužan…

Radi se o dječaku koji se prve četiri školske godine školuje kod svoje kuće jer je njegovu majku strah reakcije njegovih budućih “prijatelja” iz razreda, ali ga nakon školovanja kod kuće roditelji upisuju u 5. razred. Otkada mu je sestrina prijateljica kupila astronautsku kacigu, Auggie je želi stalno nositi. Nakon što su ga roditelji upisali u školu, došao je i taj dan – prvi dan škole. Bilo ga je strah. Kada su ga vidjeli kolege iz razreda, svi su mu okrenuli leđa te ga ismijavali. Auggie se osjećao tužno i usamljeno sve dok mu se nije približio dječak po imenu Jack. Bili su najbolji prijatelji sve do jednoga dana; dana kada je Auggie čuo Jacka kako ga ogovara  s trojicom “neprijatelja”. To ga je jako povrijedilo, ali se nakon nekog vremena pomirio s Jackom i upoznao novu prijateljicu, Summer.

Preplavljeni osjećajima

Film je bio vrlo dirljiv i poučan. Jako mi se svidio i svakom bih preporučila da ga pogleda. Pouka filma je da ljude trebamo prvo dobro upoznati i ne suditi ih prema vanjskom izgledu jer i oni mogu biti pravi i dobri prijatelji – kaže Marta Diklan iz 8. a razreda.

Film mi se jako svidio jer je bio realističan, tužan, dirljiv, smiješan, poučan… Naučio me da moramo prihvaćati ljude kakav god njihov vanjski izgled bio, kakvi god da jesu – dodaje Mia Molnar iz 8. a razreda.

Film Čudo je jako dirljiv i poučan. Glavni lik je dječak Auggie koji izgleda drugačije od drugih. Dječaku su se na početku izrugivali radi njegova izgleda što je bilo dirljivo i tužno. Poučan je jer se na kraju filma svi druže s dječakom i prihvaćaju ga bez obzira na njegov vanjski izgled – rekla je Marta Viduka iz 6. a razreda.

U filmu Čudo najviše mi se svidio dječak Auggie koji je prešao preko svih  prepreka i uspio naći istinske prijatelje. Njegova obitelj ga je uvijek bodrila i bila mu oslonac – dodaje Rina Perica iz 6. a razreda.

Iako je rasplet nekako “američki”, sretan završetak očekivan, film je slojevit, govori o različitim viđenjima likova na iste situacije i na kraju poručuje da svi možemo uspjeti uz ljubav, upornost, volju, da smo svi mi na neki način čuda.

Pripremila: Chiara Ćustić, 7. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: