Spolni odgoj

Dr. Dinko Kulišić održao predavanje “Spolni odgoj” učenicima osmih razreda

Spolni odgoj

U četvrtak, 16. studenoga 2017. godine, u zbornici matične škole održano je predavanje „Spolni odgoj – reproduktivni organi˝ učenicima 8. razreda. Predavanju su prisustvovali učenici 8. a i 8. b razreda.

U goste nam je došao doktor Dinko Kulišić, specijalist ginekologije i opstetricije. Na početku se obratila Dušanka Dujić, naša učiteljica biologije i organizatorica ovog predavanja. U nekoliko uvodnih riječi predstavila nam je predavača te mu zahvalila na dolasku. Potom je dr. Kulišić održao predavanje na temu spolnog odgoja, govoreći ponajviše o HPV infekciji. Objasnio nam je kako dolazi do HPV infekcije, kako se njome možemo zaraziti te je spomenuo štetnosti (pušenje, loša prehrana, alkohol) koje pospješuju razvoj infekcije i na koje bi trebali pripaziti radi svojega zdravlja.

Srame se pitati

Na samom kraju predavanja, dr. Kulišić ponudio nam je mogućnost postavljanja pitanja. Na početku smo se sramili. Učiteljica Dujić rekla je: “Ja sam im na satu dala mogućnost anonimnog postavljanja pitanja kada smo obrađivali nastavnu jedinicu o reproduktivnim organima. Tako im je lakše.” Nakon što je učiteljica doktoru postavila najčešća učenička pitanja, učenici su se oslobodili. Čulo se ipak poneko pitanje o prvom posjetu ginekologu, maloljetničkoj trudnoći, neplodnosti…

Ugodno i korisno predavanje, prilagođeno nama, bio je još jedan način da se upoznamo s ovom aktualnom temom za mlade.

Pripremile: Danijela Šimičević, Vita Giergia i Mia Molnar, 8. razred

 

Foto: Bartulin

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: