AKTIVNOSTI

Likovna fantazija

Izvannastavna aktivnost Vizualni identitet

Likovna fantazija

U našoj školi postoji izvannastavna aktivnost koja se zove Vizualni identitet, a vodi je profesorica likovne kulture Emina Mijatović. 

Prošli petak posjetili smo naše likovnjake i pogledali njihove zanimljive radove. Učiteljica Emina Mijatović rekla nam je nekoliko rečenica o grupi:

U ovoj grupi trenutno ima sretnih 13 učenika, od 5. do 8. razreda. Skupina djeluje dugi niz godina u učionici likovne kulture, svakoga petka, 6. i 7. sat. Ove godine imamo i novih polaznika. Likovno ćemo se izraziti tijekom cijele godine povodom prigodnih datuma. Radimo i radove velikih dimenzija u skupinama ili svi zajedno. To su mozaici iz sakupljenih i razbijenih pločica i zidne slike kao trajni element vizualnog identiteta naše škole. Najčešće se izražavamo u slikarskim tehnikama, a učestalo i kiparskim, primjenjivim dobi učenika.

Učenice se vole likovno izražavati i uživaju stvarati likovne radove potaknute maštom.

Učenica Nela Uzelac nam je rekla da na ovu izvannastavnu aktivnost ide od 5. razreda, odnosno ovo joj je četvrta godina. Ova izvannastavna aktivnost joj se sviđa jer je opuštena atmosfera i može iskazati svoju kreativnost. Preporuča i ostalim učenicima koji se vole likovno izražavati da se priključe.

Pripremili: Donata Mikulić, Marta Vrkić, Karlo Vrkić i Antonio Grozdanić 6. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: