Obilježen Dan jabuka

Drugaši u matičnoj školi obilježili Dan jabuka

Obilježen Dan jabuka

Učenici drugih razreda zajedno sa svojim učiteljicama, ali i roditeljima, obilježili su Dan jabuka. Donijeli su svježe plodove, kolače, sokove, ali su i pekli pite, savijače… Sve je bilo toga dana u znaku jabuka.

Mirisala cijela škola

Tog petka školom se širio primamljiv miris. Zato smo najprije svratili u školsku kuhinju. Ondje su dvije mame pekle pite i savijače te skromno rekle da je to njihov mali doprinos današnjem danu, da se uvijek odazovu ako nađu vremena i rado sudjeluju u svim manifestacijama škole. Nisu se željele ni slikati, ali mi smo ih ipak “uhvatili.” Bile su jako vrijedne.

Kreativni drugaši

Krenuli smo redom. U 2. a razredu sve je bilo u znaku jabuka.

Ideja nam je bila imati jedan integrirani nastavni dan. Obilježavanjem Dan jabuka htjeli smo podsjetiti i osvijestiti učenike o važnosti jabuke kao prehrambene namirnice, ali i poticati njihovo stvaralaštvo, kreativnost. Cijeli smo tjedan zapravo pisali igrikaze s tom temom, crtali stripove, izrađivali slikovnice, knjižice recepata, brošure o važnosti jabuke u prehrani. Gospođa Jelena, kojoj ovim putem zahvaljujemo, omogučila nam je danas i donijela u školsku kuhinju, pećnicu. Pozvali smo i mame da nam pomognu. 2. i 3. sat organizirali smo radionicu pravljenja savijača od jabuka. Naravno, prije radionice, donijeli smo sve potrebno. Dok su se savijače pekle, djeca su izrađivala plakate i ostale prigodne materijale koje će prezentirati u 16.30 na maloj razrednoj priredbi za roditelje kada će se učionica pretvoriti u pozornicu. Bit će i plesa s jabukom i različitih igara – rekla nam je učiteljica Elza Nadarević Baričić.

U 2. b radili su punom parom, ribali, mijesili, pekli. Pripremili su izvrsne pite. Omamile su nas svojim izgledom i okusom. Bilo je puno roditelja koji su došli podržati svoju djecu. U 2. c zatekli smo i jednu baku koja voli pratiti svoju unučicu Gabrijelu i sudjelovati u ovakvim događanjima. Pomogla je i u kuhinji. Jabuka je bila osnovni motiv učeničkih crteža u 2. c, a mašta je učinila svoje.

2. d – razred je produženog boravka. Ondje smo ih zatekli kako igraju igru, mame protiv svoje djece; tko će brže u kuhači donijeti jabuke do cilja i ubaciti ih u košaru. Pogledali smo i ples Macarena, plesali su i dečki i cure. Bili su izvrsni!

Još jednom pohvaljujemo naše drugaše i njihov mali projekt koji su izvrsno “odradili” sa svojim učiteljicama, mamama i bakama! Bravo!

Pripremio: Antonio Grozdanić, 6. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: