​29. smotra učeničkih zadruga RH

Održana 29. smotra zadrugara 

​29. smotra učeničkih zadruga RH

Grad Zadar bio je domaćin smotre zadrugara od 3. do 6. listopada 2017. godine u prostoru Arsenala. Učenička zadruga Maraška također je bila dio tog događaja.

Škola domaćin bila je Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića koja je bila zadužena za prigodni program tijekom trajanja smotre.


Državna smotra učeničkih zadruga čini izbor najboljih postignuća pojedinih zadruga, djelujući kroz mrežu učeničkog zadrugarstva, osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske. Državna smotra ima za cilj biti mjesto okupljališta, ideja i razmjene istih usmjerenih prema mentorima i voditeljima koji imaju manje iskustva ili su tek osnovali zadrugu. Svi sudionici 29. smotre odabrani su na županijskim i međužupanijskim smotrama.

Vi ste najbolji od najboljih i zato neka ova smotra protekne u prijateljskom ozračju s puno lijepih uspomena – tim riječima obratila nam se ravnateljica škole domaćina.

Na našem stolu smo izložili proizvode koje smo do sada radili.

Radionice i proizvodi

Profesorica Emina Mijatović sa svojim učenicama održala je radionicu Ružice od krep papira. Prezentirala je kako na jednostavan način izraditi ruže koje se mogu koristiti u svim prigodama.
Naš stol bio  je dobro posjećen i svi su željeli saznati kako dobivamo ružino ulje i čaj lista ruže. Izložili smo i naše maslinovo ulje.

​Na kraju Smotre svim sudionicima podijeljene su zahvalnice za sudjelovanje.

Pripremila: učiteljica Elza Nadarević Baričić

Foto: Elza Nadarević Baričić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: