eTwinning projekt – 100. dan škole

Projekt 100. dan škole obuhvaća učenike i učitelje  na nacionalnoj razini koji kroz odabrane sadržaje obilježavaju 100. dan u školi. Učiteljica PŠ Žerava, Kristina Pešut, sa svojim učenicima realizirala je taj projekt.

eTwinning projekt – 100. dan škole

100. dan škole projekt je Udruge Zvono i eTwinninga. Učenici kroz aktivnosti stječu kompetencije komuniciranja na materinjem jeziku, razvijaju socijalna i građanska prava i dužnosti kao dio zajednice, razvijaju i osvještavaju vlastitu kulturološku dimenziju.

Unutar predmetnih sadržaja svaki učitelj sudionik ovog projekta odabire sadržaje primjerene učenikovoj dobi. Kod učenika se potiču jezično komunikacijske vještine u izražavanju, društveno humanističke u socijalnim, lokalnim i nacionalnim obraćanjima ostalim sudionicima projekta i tjelesno zdravstvena područja koja su integrirani dio samog projekta.
Glavni način učenja učenika je primjerena i navođena igra te poticaji koji ih sami potiču u osvještavanje osobnog i socijalnog razvoja unutar same razredne zajednice.
Razvijaju se i aktivne kompetencije građanskog odgoja i obrazovanja.

Projekt se nalazi na novoj stranici https://sites.google.com/view/100danskole/naslovnica

100. dan škole u PŠ Žerava

U PŠ Žerava učenici su u kombiniranom odjeljenju. Učiteljica Kristina Pešut ukratko nam je prepričala što su njeni učenici radili u sklopu projekta.

Prvi razred je dobio personalizirani nastavni listić iz hrvatskog jezika i matematike. Za matematiku su dobili bojanku koju sam ručno izradila, a na satu hrvatskog jezika čitali smo pjesmicu koju sam osmislila, a zove se “STO-noga”. Učenici su dobili listić s pitanjima vezanima uz pjesmu. Učenica 2. razreda je bolesna pa nije sudjelovala u našim aktivnostima, no pripremili smo joj poruku i balon da je razveselimo. To joj je odnio njezin brat koji ide u prvi razred.

Učenice 3. razreda dobile su personalizirani nastavni listić sa zadacima dijeljenja višekratnika broja 100 brojem 100. Potom su smišljale računske priče zbrajanja i oduzimanja višekratnika broja 100. Na satu hrvatskog jezika pisale su riječi koje sadrže riječ STO u nazivu, ali glagoljicom, a onda i priču “Da sam na 100 dana čarobna vila, učinila bih… – rekla je učiteljica Kristina.

Bilo je vremena i za popunjavanje ručno izrađene križaljke koju sam izradila i osmislila (vrsta riječi – imenice). Zajednička aktivnost na satu razrednika bila je pisanje 100 lijepih riječi na 100 izrezanih srca.

Prvi razred je još ilustrirao veseli broj 100 (“oživio” broj 100). Sat tjelesne i zdravstvene kulture prošao je u veselom ozračju jer smo igrali igru “Školice”, ali s nacrtanim srcima u koja su upisani višekratnici broja 10. Cilj je bio doći do 100.

Potom smo s dragim mamama puštali 100 balona. Učenici su s osmjesima na licima otišli doma. To i jest bio cilj – učenje u zabavi i igri. Učenice 3. razreda smislile su slogan za 100. dan škole: “Stoti dan škole djeca vole!”Dan kasnije veseli smo bili i za Dan kišobrana – zaključuje učiteljica.

Hvala učiteljici Kristini na mnoštvu ideja i što je s nama podjelila ovako krasan projekt.

Pripremila: Chiara Ćustić, 7. razred

Foto: Kristina Pešut

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: