PUTUJEMO

Bečko ljeto

Posjet najstarijem zoološkom vrtu na svijetu

Bečko ljeto

Blizanci iz 6. c razreda Marta i Karlo Vrkić mali dio ovog dugog toplog ljeta proveli su s roditeljma u Beču. Motiv je bio posjet najstarijem zoološkom vrtu na svijetu.

Wien

Iz Zadra smo najprije krenuli za Zagreb i ondje smo prespavali, a zatim se odmah sutra ujutro zaputili u Beč. Putem smo stajali, odmarali se, uživali u krajoliku. Primijetili smo da na tabli više ne piše Beč, nego Wien, što znači Beč na njemačkom. Znači da smo blizu. Kada smo došli u Beč, kružili smo oko njega u potrazi za mjestom u garaži. Prava lutrija. Na kraju smo ga našli. Jedva.

Puno životinja 

Cilj našeg posjeta bio je najstariji zoološki vrt na svijetu. Zoološki vrt Tiergarten nalazi se u sklopu dvorca zvanog Schonbrunn. On je bio rezidencija austrijskih careva. Doznali smo da je prije bio rezerviran samo za pripadnike Habsburške dinastije. Kada smo došli, iznenadila nas je njegova veličina. Tražili smo zoološki na mapi, a kada smo ga našli, trebalo nam je 10 minuta da dođemo do njega. Sve je bilo tako ogromno, impresivno. Kupili smo karte, ušli i nakon nekih 15 sekundi doslovno zinuli. Ne možemo vam to jednostavno opisati. Vidjeli smo razne vrste životinja; slonove, zmije, žirafe, lavove, bijele medvjede, pande, tigrove, ptice, pauke… Životinje nismo smjeli hraniti. Najviše su nam se svidjeli pingvini, slatki su i pitomi. Aligatori su bili u odvojenoj prostoriji, kao nekakvom rezervatu. Bili su nam strašni. Najdominantniji su bili slonovi, izgledali su jako stari. U zoološkom vrtu proveli smo gotovo tri sata. Uživali smo gledajući životinje koje su bile opuštene kao u svojim prirodnim staništima.

Poslastica na kraju

Nakon što smo izašli iz zoološkog, otišli smo se počastiti Mozartovim čokoladicama jer kakav je to posjet Austriji ako ne okusite njihovu poslasticu. Mmmmmmm i za ovo se isplatilo ići u Beč! Preporučujemo najstariji ZOO i, naravno, Mozartove slastice!

Pripremili: Marta i Karlo Vrkić, 6. razred

Foto: Marta i Karlo Vrkić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: