ĆAKULE

Kako je biti prvaš ili petaš?


Prvi dojmovi prvaša i petaša

Kako je biti prvaš ili petaš?

Počela je nova školska godina. Prvaši su sretno i uzbuđeno ulazili u učionice. Upoznali su svoje učiteljice, a petaši nove profesore. Upitali smo kako se osjećaju prvaši, kako petaši.

5. rujna 2017. godine

Počela je nastava. Sve miriše na novo. Nove torbe, pernice, knjige i bilježnice. Uredili su nam se i wc-i, dosta toga se promijenilo, ali ne i profesori, oni su ostali isti – strogi, ali pravedni.

Evo prvih dojmova naših novih učenika:

Na ulasku u školu bila sam jako uzbuđena. Dobrodošlica je bila prekrasna, a najviše mi se svidjela pjesma „Kad naš brod plovi”. Svi smo pljeskali. Moj razred mi se jako sviđa, učiteljica je jako lijepa, mlada i draga. Upoznala sam i nove prijatelje, ali sam bila mirnija jer su uz mene i dalje prijatelji iz vrtića. Sve u svemu, bilo je odlično – rekla nam je Ema Grozdanić, učenica 1. b razreda.

 

 

Kada sam ušla u svoj razred osjećala sam se jako čudno. Bilo je drugačije nego  u vrtiću. Pronašla sam nove prijatelje. Učiteljica je jako draga, ali je i pomalo stroga. Već drugi dan dobili smo domaću zadaću – dodala je Rita Ćustić, učenica 1. a razreda.

 

 

Svoje dojmove nakon mjesec dana nastave rekao nam je i učenik 5. d razreda Fabio Skroće:

Sviđa mi se moj razred i jako sam zadovoljan. Omiljeni mi je predmet Engleski jezik jer imam super profesoricu koja se voli šaliti. Razrednica je odlična jer je blaga, a predaje mi povijest i geografiju. Očekujem da ću puno učiti jer sam ipak sad u petom razredu.

Čini se, naši su se prvaši i petaši dobro snašli, vrlo su zadovoljni. Vidjet ćemo kakve će rezultate ostvariti na kraju.

Pripremili: Antonio Grozdanić i Chiara Ćustić, 6. i 8. razred

Foto: Ema Grozdanić, Rita Ćustić i Fabio Skroće

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: