You are here

Zagrli za rijetke bolesti

 

Zagrli za rijetke bolesti

Hrvatski savez za rijetke bolesti i u 2017. godini obilježit će desetu godinu zaredom međunarodni Dan rijetkih bolesti prikupljanjem dobrih želja. Kampanja pod sloganom „Zagrli za rijetke, zagrli lijepim riječima“ započela je 20. veljače, a nastavit će se druženjem 25. veljače na Cvjetnom trgu u Zagrebu i trajat će do 28. veljače kada će se održati i prva donatorska večer za rijetke bolesti. I  naši učenici uključili su se u ovu plemenitu akciju, dijelili zagrljaje i lijepe riječi kao potporu oboljelima.

Cilj kampanje  je prikupiti što više fotografija zagrljaja, a samim time i informirati širu javnost o postojanju iznimno rijetkih bolesti. Ujedno se kampanjom želi skrenuti pažnju na brojne probleme i svakodnevne prepreke s kojim se susreću osobe oboljele od rijetkih bolesti.

Kako sudjelovati?

1. Zagrlite nekoga
2. Fotkajte
3. Uploadajte na web stranicu http://hugforrare.com/ ili putem Facebook aplikacije koja će biti aktivna od 21. do 27. veljače
4. Ponovite korake od 1 do 3 nebrojeno puno puta 

Kod nas su se grlili svi, od malih pa do velikih učenika. Sudjelovali su učenici 1.a razreda učiteljice Elze Nadarević-Baričić, učenici 5.e, učiteljice Meri Popović, 5.a razreda, učiteljice Dušanke Dujić, drugaši učitelja Alena Juričića , a grlilo se i u našoj Novinarskoj.

Svi  su željeli na ovaj način  dati podršku oboljelima.

Pripremile: Marta Vrkić i Lana Aurora Vukić, 5.razred